PLAĆENIK NJEZINOG OCA? Obožavatelji pjevačice uvjereni kako će je FATALNI zaručnik UNIŠTITI JEDNIM POTEZOM

Britney Spears izbrisala je Instagram profil, a njezin zaručnik Sam Asghari narugao se njezinim obožavateljima koji joj preporučuju da potpiše predbračni ugovor

Profimedia

Britney Spears obrisala je Instagram, čime je zabrinula fanove, a njen bliski prijatelj otkrio je što se krije iza ovog iznenadnog poteza.

U posljednje vrijeme sve su glasnije priče da će njen otac konačno odustati od starateljstva što znači da će pjevačica nakon 12 godina napokon imati normalan život. No nakon brisanja profila, javile su se teorije da ju je otac primorao na to, s obzirom na to da je ipak zakonski staratelj. Međutim, prijatelj pjevačice pojasnio je situaciju stranim medijima.

'Konačno je sretna i ispunjena. Na dobrom je mjestu u životu', započeo je njen prijatelj: 'Tišina može biti moćan alat i sjajan način da pošalje jasnu poruku.'

YouTube  Dokumentarni film o životu pop princeze

Izvor tvrdi da je pop zvijezdi bio potreban predah od medija, kako bi zacijelila bol zbog cijele situacije i uživala u tome što je zaručena. Nakon toga, oglasio se i odvjetnik Matthew Rosengart koji je potvrdio da je odluku da ugasi Instagram donijela sama Britney. Pjevačica je nekoliko sati prije gašenja mreža napisala na svom Twitteru:

'Narode, ne brinite. Radim malu pauzu od Instagrama kako bih na miru i kako dolikuje proslavila svoju zaruke. Vidimo se uskoro!', napisala je.

U međuvremenu se njezin zaručnik narugao obožavateljima koji pjevačici savjetuju da potpiše predbračni ugovor.

Profimedia 

'Hvala svima na brizi oko predbračnog, učinit ću sve da zaštitim svoj Jeep i kolekciju cipela odluči li me jednog dana napucati', rekao je Sam Asghari.

S obzirom na to da su se u javnosti često mogle čuti teorije o tome da je Sam zapravo plaćenik Britneyinog oca kojem je zadatak kćer držati pod kontrolom i spriječiti je da ne pobjegne, ne čudi da dio javnosti smatra da je riječ o Stockholmskom sindromu. No zanimljivo jest kolika mu se moć pripisuje te da javnost još uvijek, unatoč tome što skrbništva nad Britney više nema, i dalje misli da nije kadra sama donositi odluke. Posebice oko nečega kao što je Instagram profil koji bi potencijalnom zlostavljaču, u Britneyinom slučaju, mogao donijeti više koristi i zarade, nego što bi mu smetao.

Inače, Stockholmski sindrom je znanstveni fenomen kojeg obilježava stvaranje emocionalne veze, osjećaja povjerenja i identifikacije s agresorom koji može biti otmičar, pljačkaš, zlostavljač ili bilo koja druga dominantna osoba koja ima moć upravljanja drugom osobom. Žrtva u tom slučaju ne odabire svjesno i racionalno takvo stanje, a agresor je istovremeno iskorištava i stavlja njezin život u opasnost. Iako zvuči paradoksalno, no ovaj psihološki fenomen zaista stvara jaku emocionalnu vezu žrtve i zlostavljača.

Instagram  Britney Spears

POVIJEST I NASTANAK IMENA STOCKHOLMSKOG SINDROMA

1973. godine se dogodila pljačka banke u Stockholmu, glavnom gradu Švedske. Pljačkaši banke su šest dana držali zatočenima djelatnice koje su se s njima emocionalno povezale. Nakon izlaska na slobodu, niti jedna od njih nije htjela svjedočiti protiv njih nego su ih čak i branile. Vrhunac su bile zaruke jedne od djelatnica s pljačkašem i održavanje njihove veze za vrijeme njegovog boravka u zatvoru. Iako su psihijatri i psiholozi u početku bili zbunjeni, s vremenom se pojavio pojam Stockholmski sindrom koji je postao tema svih znanstvenih i psihijatrijskih skupova.

Profimedia, Instagram Kroz život

ZAŠTO BAŠ TAKO?

Treba naglasiti da ovaj fenomen nije svjesni ni racionalni izbor žrtve. Žrtve se žele obraniti od neugodnih osjećaja i misli koje proživljavaju, pa kroz emocionalno povezivanje s agresorom pronalaze način izbjegavanja svjesnosti o neugodnim iskustvima. Umjesto nagona za preživljavanjem u takvim situacijama, žrtve su potpuno ovisne o agresoru koji upravlja njihovim životom, onako kako je dijete ovisno o majci koja ga štiti od opasnosti i održava na životu.

Podsjetimo na kraju i na to da je Brtney na svojem Instagramu često objavljivala fotografije koje su više otkrivale, nego skrivale. Ako pjevačicu zaručnik i jest nagovorio na to da ga ugasi, možda je to samo zato jer je u takvim izdanjima želi gledati samo on, a njoj to odgovara... Malo vjerojatno, zar ne?