MARIJANA MIKULIĆ: 'Puno mi se vas nasekiralo što mi dijete ima govorne poteškoće'

Glumica Marijana Mikulić se na društvenoj mreži raspisala o sinu Jakovu.

Instagram

Jedna od omiljenih hrvatskih glumica, Marijana Mikulić, ranije je za najmlađeg sina Jakova otkrila kako ima određene poteškoće u razvoju, a sada je izvijestila pratitelje o njegovom napretku.

Instagram 

'Puno mi se vas nasekiralo što dijete ima govorne poteškoće, a mi se veselimo da govori engleski. Jer - treba sada sve samo na hrvatskom, izbjegavati ekrane, izbjegavati engleski jezik. Sve uistinu dobronamjerni savjeti, hvala na njima i na odvojenom vremenu i trudu. Ali mi smo već godinu dana u terapijama, logoped za ranu intervenciju, radni terapeut, floortime terapeut... vjerujte, sve što trebamo čuti i znati - čuli smo i znamo. Djetetu ako palimo crtiće - palimo samo na hrvatskom, mi mu se obraćamo na hrvatskom. On jednostavno bolje reagira na engleski, ali sve što kaže na samo nama razumljivom engleskom - mi mu ponovimo i na hrvatskom. Tako da zadnje vrijeme dobijemo i 'da bobe' (daj vode), 'da kupa', (daj kupa, kao daj kadicu da se kupa). Gotovo uvijek ima pokaznu gestu. U vrtiću čak već ulazi bez problema u grupu, i svoj kratak, ali jako aktivan termin proboravi bez problema, teti zna iskomunicirati na svoj način da treba piti ili na wc', napisala je na Instagramu.

'Napreduje polako, ali stalno napreduje, ne stagnira, ne nazaduje, i mi vjerujemo u najbolji ishod. Bez sarkazma i ironije - hvala svima na savjetima! Ali stvarno nemam snage svakom ponaosob objašnjavati:

1. što i kako radimo jer bih mogla onda cijeli dan visiti na telefonu
2. I da - DA - mi se veselimo baš svakoj reakciji i riječi pa makar ona bila na ruskom.

A svi koji pitaju što i kako raditi, otkud krenuti, sve je u highlightu. Samo krenite, rad rad rad, što prije to bolje, čuda se mogu napraviti u godinu dana!', dodala je.