Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MARIJANA MIKULIĆ PROZVALA 'SAVRŠENE' ŽENE 'Šakom i kapom dijele neželjene savjete, liječe svoje frustracije'

Glumica Marijana Mikulić bez dlake na jeziku progovorila je o nametanju standarda savršenstva i davanju neželjenih savjeta.

Marijana Mikulić Izvor: Instagram

Glumica Marijana Mikulić na Instagramu često dijeli situacije iz privatnog života, a nerijetko zna bez dlake na jeziku reći svoje mišljenje o situacijama i osobama koje je ljute. Ovaj put je progovorila o neželjenim savjetima i nametnju stanju standarda savršenstva ženama, osvrnuvši se na teme i blogove koje voli pratiti.

Marijana Mikulić Izvor: Instagram

'Jučer sam baš čitala blog jedne takve, bez dlake na jeziku. Pa mi je nekad super.. A nekad žao što nas ima još takvih/ovakvih, kojima na dane dojadi sve, iako imamo sve – dom, posao, vezu/brak, zdravu djecu.. uredno vidim da najviše oznaka kao sadržaj koji im se sviđa ima – kada te žene progovaraju o takozvanim tabuima. Od toga dal doje ili daju bočice, imaju li dadilje ili sve same, rade ili su doma sa svojim blagom jedinim na svijetu, do toga kako obožavaju svoju djecu ali kako im je teško nekad i dosta svega, i kako im idu na prek**c netraženi i neželjeni dobronamjerni savjeti (joj takvi su mi najdraži). Sve se mahom žene prepoznaju i komentiraju, svi dijelimo taj nelagodni osjećaj spram savršenih uvijek superskuliranih koje šakom i kapom dijele neželjene savjete. Ko su uopće te žene, jel postoje uistinu? ili zapravo samo liječe svoje frustracije nabijajući drugima osjećaj neuspjeha i manje vrijednosti? Otkud uopće ta potreba dociranja i pametovanja mami, često i od nepoznatih, nejasno', piše Marijana.

U nastavku je poslala poruku ženama koje se ne mogu nositi s tim nametnutim standardima.

Marijana Mikulić Izvor: Instagram

'Poruka tebi, da tebi, koja si danas odlučila ne kuhati nego djeci dati sendvič, tebi koja si danas sve samo iz sušilice pukla u ormar, i tebi koja ni ne znaš gdje ti je pegla, poruka tebi koja danas nije uspjela s djecom izaći van jer si premorena, tebi koja si povisila ton jer petstotisućiti moraš zvati da se probudi, obuče, počne jesti, tebi koja vodiš borbe samo tebi znane – super si! Točno takva kakva jesi, super si! Nitko drugi tvojoj djeci ne bi bio bolja mama, ne, ni susjeda Milka koja svaki dan kuva i ručak i večeru, ni skulirana zen mater iz razreda, ni tvoja prija Marija koja nikad ne podiže ton.TI SI TA! Jedna jedinstvena! Cice gore, pardon, glavu, i ne daj nikom da danas skine samozadovoljni osmijeh s tvog lica! Cause, You are simply the best', poručila je glumica.

Ovo nije prvi put da glumica proziva dušobrižnike i komentatore s kojima se suočava na dnevnoj bazi.

Marijana Mikulić Izvor: Instagram

Nedavno se osvrnula na opaske onih koji se iščuđavaju zašto se njen trogodišnji sin Jakov još uvijek vozi u kolicima. Kako kaže, prilikom šetnje ju je srela starija gospođa koja je prokomentirala to što je dječak još uvijek u kolicima.

'U šetnji je nedavno naišla starija gospođa koja je za ruku držala curicu dosta manju od Jakova i kaže 'uh, vidi kako je ovaj dječak velik, a još se vozi u kolicima'.

Podsjećamo, glumica je na Instagramu ranije otkrila da je njenom sinu dijagnosticiran nespecifični poremećaj u razvoju govora i razumijevanja, a o problemima s kojima se susreće u odgoju, ali i reakcijama okoline, redovito piše na ovoj društvenoj mreži.

Još obiteljskih fotografija Marijane Mikulić možete vidjeti u galeriji. 

Povezane vijesti

Magazin

Royals