'NIKOME NIŠTA NISAM UKRALA': Sjećate li se skandala u kojem su se našle Rozga i Danijela?

Mediji su 2008. pisali kako je Jelena Rozga ukrala nagradu Danijeli Martinović.

Jurica Galoic/PIXSELL

Sjećate li se skandala iz 2008. u kojem su se našle splitske pjevačice Jelena Rozga i Danijela Martinović? Rozga je tada osvojila prvu nagradu u solističkoj karijeri, Grand Prix Splitskog festivala za lanjsku najizvođeniju festivalsku skladbu 'Gospe moja'. Direktor festivala, Tomo Mrduljaš, nagradu je dodijelio prema podacima dobivenima od liste Hrvatske udruge skladatelja i ZAMP-ove (Zaštita muzičkih autorskih prava) liste.

Instagram 

Međutim, nekoliko dana nakon završetka festivala, ispostavilo se da je prema podacima treće muzičke udruge, one za zaštitu izvođačkih prava, tzv. HUZIP-a, najizvođenija pjesma 'Na po mi srce živi' koju je godinu prije otpjevala Danijela Martinović, pisao je Jutarnji list. Danijela je tada izjavila kako je u srcu znala da je to tako i da njoj nagrade ne trebaju, a evo što je Rozga rekla kako se nosi s prvim skandalom.

Davor Puklavec/PIXSELL 

'Hvala na pitanju, ali ja se nemam s čime nositi. Ako nekoga nešto zanima u vezi s mojom nagradom, neka se obrati ZAMP-u', poručila je za Studio Jutarnjeg lista.

Na pitanje kako se osjeća kad u novinama pročita da je nagradu ukrala, Splićanka je imala spreman odgovor.

'Nikom ništa nisam ukrala. Nikad, pa ni sada. Kao mala nisam bez plaćanja u dućanu uzela ni žvakaću gumu, a kamoli da bih nekom uzela njegovo priznanje. Tako me mama odgojila, a odgojila me i tako da budem dama, što i jesam. Ne bi, smatram, bilo damski da se upuštam u isprazne polemike, a nemam ni potrebe za tim jer je istina jasna kao dan. Direktor festivala na kojem sam pjevala odlučio je ne dodjeljivati nagrade za pjesme s ovogodišnje priredbe kako bi se smanjila tenzija među nama pjevačima. Umjesto toga, odlučio je nagraditi najizvođeniju pjesmu prema ZAMP-ovoj listi. Ispostavilo se da je to pjesma 'Gospe moja'', objasnila je.

Instagram 

Otkrila je tada kako se nije čula s Danijelom nakon Splitskog festivala.

'Pa ni inače Danijela i ja nemamo običaj zivkati se telefonom. Nas dvije družimo se kad se slučajno sretnemo i uvijek su to dobri tulumi', zaključila je.

Fotografije Jelene Rozge pogledajte u našoj galeriji:

Instagram, Damir Spehar/PIXSELL Modna izdanja Jelene Rozge.