Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PJEVANJE NIJE BILA NJENA PRVA LJUBAV: Rozga je od malih nogu sanjala o drugoj karijeri i odjednom promijenila mišljenje

Jelena Rozga je otkrila što je bila njezina prva velika ljubav.

Jelena Rozga Izvor: Instagram

Jelena Rozga (44) jedna je od najpopularnijih hrvatskih pjevačica, no pjevanje nije bilo njezina prva ljubav.

Splićanka je od djetinjstva plesala balet i nakon osnovne škole je upisala srednju baletnu školu. Potom je plesala u Hrvatskom narodnom kazalištu i nastupala u 'Labuđem jezeru', 'Trnoružici' i 'Scenkulsciku'. No onda je njezin glazbeni talent zamijetio Tonči Huljić i san o profesionalnoj baletnoj karijeri je za Jelenu postao prošlost.

'Živim za glazbu koja ispunjava moje srce i tijelo. Teško mi je to opisati riječima, tako se nešto može osjetiti samo na sceni. U ovih dvadeset i pet godina nisam nijednom zažalila što sam odabrala glazbu umjesto baleta, koji je bio moja prva velika ljubav', istaknula je Rozga prije nekoliko mjeseci u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

I ranije se osvrtala na to razdoblje plesa. 'Vrijeme i djetinjstvo provedeno u baletnoj školi zauvijek će mi ostati posebno razdoblje u životu i sve uspomene na sve to i danas ljubomorno čuvam. Kao mala divila sam se toj ljepoti plesa. Tih dvanaest godina, koliko sam živjela život balerine, i danas kada pričam i osvrćem se na taj period, izazovu mi smiješak na licu i ponos. Tek nakon što sam se prestala aktivno baviti baletom, shvatila sam kako me i koliko oblikovao kao ženu - kako mi je ta škola trajno usadila red, predanost i disciplinu u životu, koje se i danas trudim primjenjivati u svakom aspektu svog života. Baletu dugujem mnogo: zahvalna sam mu na pravilnom držanju koje i danas imam, na gipkom i definiranom tijelu i fizičkoj kondiciji', ispričala je. 

Jelena ponekad pokaže u svojim objavama na Instagramu da je ples još dio nje. Koliko je talentirana, pokazala je na nastupima i u spotu za pjesmu 'Nirvana' 2013.

'Mislim da plesu i baletu nikada neću moći reći konačno ‘zbogom’, uvijek ću mu se vraćati jer je to jače od mene', istaknula je tada.

Jelena Rozga nastupila na Dori s pjesmom Aha.
Izvor: YouTube

Inače, Rozga je 1996. počela glazbenu karijeru kada je s grupom Magazin nastupila na Dori. Pjevala je pjesmu 'Aha' i zaplesala na vrhovima prstiju, a nosila je i haljinu nalik baletnoj.

Povezane vijesti

Magazin

Royals