PRVE ĐOKOVIĆEVE FOTOGRAFIJE NAKON DEPORTACIJE: U društvu Gorana Ivaniševića leti omiljenoj članici obitelji

Novak Đoković je deportiran iz Australije nakon 11 dana neviđene drame.

Profimedia

Novak Đoković je deportiran iz Australije.

Uz pratnju Australske granične policije ukrcao se danas na let koji je u 12:30 krenuo iz Melbournea za Dubai. Tenisač je Australiju napustio nakon 11 dana pravne borbe. Tisuće ljude na internetskim stranicama prate njegov let EK409, što dovoljno govori o tome koliko je njih pratila australsku dramu prvog tenisača svijeta.

Profimedia 

Đoković će do Dubaija putovati 13 sati, a onda će se ukrcati na let za Beograd u koji će stići u ponedjeljak prijepodne. U međuvremenu, procurile su prve Novakove fotografije iz zračne luke, prije same deportacije.

Podsjetimo, Novak je imao saslušanje na Saveznom sudu u Melbourneu gdje je izlaganje trajalo nekoliko sati i u konačnici su suci James Allsop, Anthony Besanko i David O'Callaghan donijeli odluku. Odredili su da će Đoković biti deportiran i neće imati priliku sudjelovati na Australian Openu. Njihova odluka odmah stupa na snagu, a sportaš nema pravo na žalbu.

Profimedia 

Inače, cijeli slučaj se temeljio na tome je li tenisač antivakser i hoće li svojim ostankom naljutiti australsku javnost koja se mora pridržavati strogih pravila oko cijepljenja. Đokovićev tim je tvrdio da on nikad nije pokazao antivakserski stav dok se s druge strane, koja je htjela deportirati tenisača, isticalo da nikada nije pokazao volju za cijepljenjem.

U prilog im je išlo i to što je Novak prošlog mjeseca bio među ljudima u Srbiji nakon što mu je test pokazao da je zaražen koronavirusom.

I dok se javnost raspravlja je li Đoković 'heroj ili zločinac', mnogi hvale njegovu suprugu Jelenu koja se u ovih 11 dana oglasila samo jednom i to na Instagramu povodom pravoslavnog Božića. Damski je odbila komentirati sve napise o svom suprugu, dok je ostatak njegove obitelji bio vrlo glasan i vokalan posljednjih dana.

'Sretan Božić svima koji danas slave! Mir Božji! Želim da svi budu zdravi, sretni, sigurni i sa svojim obiteljima. Voljela bih da je moja obitelj danas na okupu, ali utjeha mi je da smo barem zdravi. I mi ćemo rasti iz ovog iskustva. Hvala vam dragi ljudi širom svijeta što koristite svoj glas da pošaljete ljubav i podršku mom suprugu. Duboko udahnem da se smirim i nađem zahvalnost i razumijevanje za sve što se sada događa. Jedini zakon koji svi trebaju poštovati bez obzira gdje se nalazimo jesu ljubav i poštovanje drugih ljudi. Ljubav i praštanje nikada nisu greška, već moćna sila', poručila je Jelena prije nekoliko dana pored fotografije na kojoj se grli sa suprugom na plaži.