ŽENA S 37 NASLOVNICA VOGUEA DANAS RASTUŽUJE IZGLEDOM: Oči jedva otvara, a Stallonea je svjetski nasamarila

Janice Dickinson bila je tiha patnja i savršena žena čiju su ljepotu svi željeli za sebe, ali kada je isprobala moći plastičnog kirurga, svoj je izgled dovela do propasti.

Profimedia

'Ne ustajem iz kreveta za manje od 10 tisuća dolara', legendarna je izjava Linde Evangeliste iz 1990. godine koja je i više nego pokazala veličinu tadašnjih manekenki.

Zlatno doba modelinga, tzv. era supermodela obilježila je kraj osamdesetih i devedesete godine, a imena ljepotica bila su u rangu najvećih pjevačkih i glumačkih zvijezda. 'Nikada više neće postojati ništa nalik eri supermodela. One su bile više od skupine modela, nosile su poruku i predstavljale još mnogo toga. Bilo je to izvanredno vrijeme', rekao je jednom modni fotograf Peter Lindbergh koji je preminuo 2019. godine, ujedno i vizionar ere koja je promijenila pogled na modu. 

Profimedia 

'Godine 1988. sve je bilo lijepo i glamurozno, ali postojale su i drukčije žene. Bile su odvažne, imale su mozak, vezale su kosu i nisu se šminkale. To je bila promjena. Anna Wintour tada je došla u američki Vogue i kada je vidjela fotografije koje sam snimio, rekla je da upravo to želi. Dala mi je naslovnicu i to je bio okidač. U samo nekoliko mjeseci od materijala koji je stajao u košu za smeće, postale su materijal za naslovnicu', rekao je Peter. Sve je krenulo s poznatom crno-bijelom fotografijom s plaže gdje su modeli pozirali u bijelim košuljama. Objavljena je u američkom Vogueu 1988. godine, a dvije godine nakon, na naslovnici britanskog izdanja osvanula je legendarna petorka koja je ubrzo postala sinonim za glamur - Linda Evangelista, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington i Tatiana Patitz.

Ipak, uz jedno se ime često spominje epitet supermodela i prije nego što su pistama hodale nezaboravne spomenute ljepotice.

Riječ je o Janice Dickinson koja si je sama nadjenula spomenuti 'nadimak' i to 1979. godine u razgovoru sa svojim menadžerom koji je smatrao da previše radi. 'Nisi Superman', rekao joj je tada, na što je ona odgovorila: 'Nisam Superman, ja sam supermodel', izrekla je tada i postala legenda.

Profimedia 

Surađivala je s najvećim imenima modne industrije, bila zaštitno lice mega-uspješnih kampanja, a na naslovnici Voguea pojavila se nevjerojatnih 37 puta. Nema tko se nije divio njezinoj ljepoti, nazivana je seks-simbolom, ali s godinama je postala jedna od onih koja je svoju prirodnu pojavu uništila željom za vječnom mladosti. Plastične i estetske korekcije od njezinog su lica napravile plastičnu sliku, a to je, nažalost, još jednom pokazala na nedavnom pojavljivanju povodom otvaranja jedne izložbe u Los Angelesu.

Na crvenom se tepihu fotografirala u ljubičastoj bundici, crnoj dolčeviti, crnim kožnim hlačama i crnim čizmama, ali ipak su svi gledali samo u njezino umjetno lice. Iako je s njezinih 67 godina i vrijeme napravilo svoje, jasno je kao dan da se odlučila stariti na najgori mogući način.

Profimedia 

Inače, uz njezino se ime vezuje i poznata kontroverza s glumcem Sylvesterom Stalloneom. Naime, početkom devedesetih godina već je bio u vezi sa sadašnjom suprugom Jennifer Flavin, a onda joj je pismom saopćio da je ostavlja upravo zbog lijepe manekenke.

1994. godine Janice je rodila kći Savannah, a glumac je vjerovao da je riječ o njegovoj kćeri pa je tako dobila i njegovo prezime. Ipak, nekoliko tjedana nakon, DNK je pokazao da Stallone ipak nije otac zbog čega su se razišli, a onda je Janice u autobiografiji 'No Lifeguard On Duty' iz 2002. godine otkrila da je tada spavala s tri muškarca u razmaku od samo nekoliko dana.

Profimedia 

Ispostavilo se da je otac njezine kćeri filmski producent Michael Birnbaum. Uz kći ima i sina Nathana kojeg je dobila u braku s televizijskim producentom Simonom Fieldsom. Trenutno je u braku sa psihijatrom Robertom Gernerom kojeg je upoznala 2012. godine. 

Kako je bivša manekenka izgledala za vrijeme posljednjeg pojavljivanja te zašto su svi gledali u njezino lice, pogledajte u našoj galeriji. 

Profimedia Janice Dickinson