HUS O PRLJAVOM KAZALIŠTU: 'Nisu mi izrazili sućut za Akija, neke spletke su se dogodile...'

Husein Hasanefendić Hus je u gostovanju na N1 televiziji otkrio kako mu članovi Prljavog kazališta nisu izrazili sućut za Akija Rahimovskog.

Robert Gašpert

Husein Hasanefendić Hus je u gostovanju na N1 televiziji progovorio o nadolazećem koncertu Parnog Valjka u čast preminulom Akiju Rahimovskom, no osvrnuo se i na kolege iz Prljavog kazališta.

U emisiji 'Pressing' komentirao je rasprodani koncert u zagrebačkoj Areni na kojemu će brojni poznati gosti na pozornoci odati počast Akiju Rahimovskom, no najviše pažnje izazvali su njegovi komentari na račun kolega iz spomenutog benda.

Naime, Hus je istaknuo da mu nitko iz Prljavog kazališta nije izrazio sućut. 'Od njih ni pisma ni razglednice', izjavio je Hus napominjući kako ne postoji nikakav antagonizam od strane Parnog Valjka.

'Znam otkud je krenulo, mogao bih pričati priču… Imali smo zajedničkog menadžera kojeg sam ja otpustio, nismo se više slagali. Sad kad je ostao samo njihov, se potrudio... Na moj magnetofon koji sam im dao džabe je snimljen koncert u Domu sportova i Ruža uživo... Neki razlog se dogodio, prvenstveno spletke, ali svatko odlučuje za sebe', poručio je Hus.

Podsjetimo, Aki je iznenada preminuo 22. siječnja u slovenskom Novom Mestu od srca. Na komemoraciji u Zagrebu, Hus se od kolege i bliskog prijatelja opristio emotivnim riječima koje su slomile srca.

'Razmišljao sam što i kako govoriti na komemoraciji. Aki bi volio čuti smijeh, da ga se sjećamo s njegovim zaraznim osmijehom, nekom njegovom optimističnom željom za životom. Ja sam jučer na sahrani pukao, kao da mi je došlo konačno da je to istina, kad sam vidio lijes, precijenio sam emocije. Ali ovo je prigoda da se slavi. Došao je 1975. godine k meni u stan, dočekao sam ga u stanu i desio se potres, to je bila najava njegovog dolaska.

I donedavno je potrese prenosio po dvorana. Na bini je bio Aki, van bine je imao sve ljudske osobine - zabava, zabava, pojest i popit. Pitao sam se je li ovo moglo drugačije završiti, i nije, u svom sustavu nije imao konačnice. Tko god ga je stvorio, nije imao taj moment uspori, čuvaj se.'

'Nikad me nije slušao da uspori', istaknuo je Hus. 'Bio je često kamenčić u mojoj cipeli, puno mojih bora je zbog njega, ali puno više mi je ispunjavao dušu. Kad je zapjevao, sve je imalo smisla.

Tko je njega mogao zamisliti kao starčića na klupi da hrani golubove? Ja bih volio da sjedimo kao starčići na nekoj klupici, no nažalost tako je, kako je. Utješno jest da u ovim zadnjim trenucima se vidjelo u kojoj su ga mjeri ljudi voljeli i poštovali. I Aki je bio nesiguran u sebe, uvijek je prije koncerta imao tremu. Ovo je konačna potvrda da će dugo, dugo ostati u tuđim sjećanjima', zaključio je tada Hus.