RIJETKI IZLAZAK OMILJENOG DOMAĆEG PARA: Sinoć su slavili ljubav, no ovi osmijesi bili su zbog nečeg drugog

Donosimo vam ljubavnu priču najslađeg para s estrade, Matije Cveka i Nike Turković.

Matija Habljak/PIXSELL

Matija Cvek i Nika Turković su jedan od najpoznatijih domaćih glazbenih parova. 

Često objavljuju fotografije na društvenim mrežama i zajedno dolaze na događaje. Sinoć su se tako pojavili na proglašenju nominacija za glazbenu nagradu Porin 2022. Imali su mnogo razloga za slavlje. 

Matija je ostvario nominacije u četiri kategorije i to za Pjesmu godine za hit singl 'Ptice', s kojim se natječe i u kategoriji Najbolje muške vokalne izvedbe, zatim za Najbolji pop album godine za album 'Izbirljivo i slučajno' i za Najbolju vokalnu suradnju u pjesmi za duet s Markom Kutlićem 'Zaplesala je s ljetom'.

Matija Habljak/PIXSELL 

Mediji Matiju i Niku ih nazivaju najsimpatičnijim parom na estradi s nevjerojatnim glazbenim talentom dostojnim svjetskih pozornica.

Njihova priča započela je na HRT-ovom showu 'A strana', u kojem se Matija češće pojavljivao od Nike. Matija je za Story.hr komentirao svoje iskustvo 'A strane':

Sudbonosni susret dogodio se nekoliko godina nakon Nikinog povratka iz Londona gdje je studirala.

'A strana je jedna od naših najsustavnije razrađenih emisija, svjetske produkcije i uvijek interesantnog sadržaja. Drago mi je što sam skupio ogromno iskustvo snimajući 'A stranu' i što sam bogatiji za velik broj novih prijatelja, a na neki način utjecala je i na moj privatni život.'

Na poznatom showu su upoznali brojne mlade glazbenike, a s pojedinim kolegama su ostali u prilično bliskim odnosima. 

U javnosti ih možete pronaći u društvu poznatog glazbeničkog para, Marka Kutlića i Antonele Đinđić. Također, Matija je u posljednje vrijeme surađivao s kolegicom iz 'A strane' Eni Jurišić na pjesmi 'Trebaš me', koja je postala veliki hit. 

Nika i Matija su u početku skrivali vezu od javnosti jer nisu htjeli da im se mediji petljaju u nešto posebno i iskreno. Nekoliko mjeseci su tajili da su u vezi. Zajedno su nešto više od četiri godine, a čini se da im je odnos iz godine u godinu sve snažniji. 

Već duže vrijeme žive zajedno i ponosni su vlasnici španjolskog vodenog psa, riječ je o kujici Blu. Vole objavljivati svoju miljenicu, a njihovi pratitelji uživaju u njenim vratolomijama.

Međusobno si pomažu u glazbenom i stilskom kontekstu. Nika je sudjelovala u izgradnji Matijinih street style kombinacija i bila mu prateći vokal na većini pjesama, a Matija je potpisani koautor i skladatelj na Nikinim singlovima 'Gledaj me', 'Boje', i 'Pusti'. U intervjuima možemo čuti da se često šale da sve što izbacuju mora proći kroz 'provjeru' druge strane. 

Nika Turković - Pusti  YouTube

Kada se spominje njihov duet, par govori da će se dogoditi spontano te će biti nešto sladunjavo i intimno. 

Zaključak njihove ljubavne priče bit će Matijina rečenica u intervjuu za Story.hr: 'Niku Turković smatram jednom od najtalentiranijih umjetnica naših prostora. Predivna, uspješna, mlada žena koja svima može biti uzor i zvijezda vodilja. Imam sreće dijeliti život s takvom genijalnom personom.'