DAMIR URBAN NAKON PORINA ZA STORY: 'Mediji su pokušali isprovocirati određenim naslovima, kao što to i inače rade'

Pjevač Damir Urban u razgovoru za Story.hr osudio je pojedine medije zbog načina na koji su popratili njegovu nagradu na Porinu.

Julien Duval

Na nedavnoj svečanoj dodjeli nagrade Porin u osječkoj sportskoj dvorani 'Gradski vrt', za album godine nagrađeni su Urban&4  ('Lipanj, srpanj, kolovoz'), a Damir Urban dobio je i nagradu za pjesmu godine 'Sama'.

Pjevač je na dodjelu došao u društvu voljene suprugeMilice Czerny Urban, koja je režirala spot za spomenutu pjesmu. I ovog puta oduševili su nas odjevnim kombinacijama. Milica je odabrala svjetlucavu haljinu i crne štikle, a styling je upotpunila s crnom kožnom jaknom. Urban se odlučio za sako sa zanimljivim printom i crne hlače, čime je ostao dosljedan svom rokerskom stilu.

Urban se sada u razgovoru za Story.hr osvrnuo na ovu glazbenu večer u kojoj je 'pomeo konkurenciju'. Otkrio nam je li osjetio ljubomoru od strane ostalih nominiranih te smo ekskluzivno doznali i njegovo mišljenje o senzacionalističkim medijskim naslovima da pjesma 'Sama' nije prepoznata kod publike.

Davor Javorović/PIXSELL 

 'Nisam očekivao nagrade koje sam sinoć dobio, ali mogu reći da svi koji se natječu ipak imaju očekivanja. Iskreno, mislio sam da će nagrada pripasti nekom drugom, ali me ovo sve veseli. Veće nagrade od albuma godine i pjesme godine za mene ne postoje. Postoje male nagrade koje čovjeka vesele, ali meni kao autoru i čovjeku koji ima bend te koji svira više od trideset godina – te dvije nagrade su mi od velikog značaja', iskreno nam je priznao Damir.

Urban i njegov bend Urban&4 osvojili su Porin za pjesmu godine, a nominirani u istoj kategoriji bili su i Matija Cvek s pjesmom 'Ptice', Petar Grašo s 'Jel' ti reka 'ko', Silente s 'Poljubi me za kraj' te Gibonni s pjesmom 'Lažu fotografije'. 'Nisam osjetio od kolega nikakvu ljubomoru, čak naprotiv, imam osjećaj da su se svi veselili našoj nagradi', poručio je glazbenik,

Pojedini mediji su njegov zasluženi dobitak nagrade odlučili predstaviti na senzacionalistički način pa je nekolicina njih pisala kako je pjesma nepoznata kod publike i da nije zaslužila nagradu. 

'Nitko od publike nije to ni komentirao. Kao prvo, Index je pokušao isprovocirati određenim naslovima – kao što to i inače rade. Željeli su samim naslovom isprovocirati određenu reakciju. Nije im uspjelo s jednim naslovom pa su odmah probali i s drugim. Bit je u tome da s reakcijama publike nemam nikakav problem. Ovdje se ne bira hit godine, nego se bira pjesma godine. Svatko normalan zna da ja hit godine ne mogu osvojiti, zato što će to uvijek pripasti nekom tko je u tom trenutku najslušaniji. Riječ je o pjesmi godine. Za dobit nagradu za pjesmu godine možeš imati i dva slušatelja i jedan lajk. Brojevi lajkova ne određuju pjesmu godine, ali mogu određivati hit godine. Mislim da su pobrkali kategorije. Pjesma godine ne treba svima biti poznata niti ultra popularna', otvoreno je prokomentirao pa dodao:

Igor Soban/PIXSELL 

'Ja mogu reći da sam poprilično zadovoljan sa zastupljenosti mene i moje vrste glazbe u Hrvatskoj. Mislim da me ima dovoljno i u medijima, na radiju i da me publika sasvim dovoljno sluša. Ja se ne žalim, a pogotovo ne na svoju publiku. Nikada se nisam trudio biti po svačijem ukusu. U svojim pjesmama bavim se intimnim pitanjima, frustracijama i problemima te o njima pokušavam progovoriti kroz svoje pjesme. Naravno da one nisu stvorene za opću zabavu i da se navečer sluša u kafićima, ali ja to ni ne očekujem. Mislim da mi je život dao više nego sam očekivao.'

Damir Urban - Sama  YouTube

Za kraj nas je zanimalo koliko mu znači podrška supruge. 'Moja supruga mi je podrška. Ne slaže se uvijek sa mnom u svemu, ali o svemu razgovaramo otvoreno. Uvijek nađemo kompromis i situaciju koja će nas oboje zadovoljiti. U njoj imam veliku pomoć. Ona je moj partner, moja ljubav. Sve u jednoj osobi', zaključio je.