ONA JE SMIRILA KRALJA, A ZALJUBILI SU SE NA ZABAVI: Njihov prvi susret je bio smiješan, no nije im uvijek bilo lako

Kralj Willem-Alexander i kraljica Maxima su se pojavili na događanju gdje ih je dočekalo oduševljeno mnoštvo.

Profimedia

Kralj Willem-Alexander (54) i kraljica Maxima (50) odavno su osvojili naklonost nizozemskog naroda i svako njihovo pojavljivanje u javnosti izaziva oduševljenje.

Supružnici su došli u grad Brielle podržati događaj NLdoet at Care Farm Op Aarde na farmama i dočekalo ih je ushićeno mnoštvo. Nizozemski kraljevski par je bio odlično raspoložen i nisu skidali osmijeh s lica te su pozdravljali građane.

Profimedia 

Za događanje su se modno uskladili te je kraljica nosila tamnoplavu haljinu s cvjetnim uzorkom, kaput i šešir, a kralj je bio u odijelu s kravatom. Inače, kralj Willem-Alexander je zasjeo na tron 2013. i tako postao prvi muškarac na nizozemskom tronu od 1890. te ujedno sa 46 godina i najmlađi europski kralj. Iako je u mladosti volio ludovati, smirio se kada je upoznao uspješnu, poslovnu mladu ženu iz Argentine, odnosno Maximu koja je potom postala i njegova supruga.

'Zaljubio sam se u ovakvu Maximu kakvu vidite - spontanu, zanimljivu, dobru. Nije nam uvijek bilo lako, niti će uvijek biti, no nadam se da će uvijek ostati osoba ista kakva je danas', rekao je jednom prilikom nizozemski kralj.

Profimedia 

Upoznali su se u travnju 1999. kada je Willem-Alexander došao na zabavu u Sevilli gdje je među gostima bila i Maxima koja je bila na odmoru od svog posla od investicijske bankarice. Započeli su razgovor, a ona nije znala da je on princ. Kada joj je to kasnije otkrio, bila je uvjerena da se samo šali.

Nekoliko tjedana kasnije su se susreli u New Yorku i započeli romansu. Maxima se uskoro preselila u Belgiju gdje se i zaposlila kako bi bila bliže Willemu-Alexandru. Princ je u ožujku 2001. zaprosio lijepu Argentinku dok su klizali na zaleđenom jezeru u blizini palače Huis ten Bosch. Naime, doveo ju je do mjesta gdje je sakrio ruže i šampanjac i pitao ju je hoće li postati njegovom suprugom.

Profimedia 

Vjenčali su se 1. veljače 2002. u amsterdamskoj crkvi Nieuwe Kerk. Maximu nije mogao otac odvesti do oltara jer mu je zabranjen dolazak u Nizozemsku budući da je 80-ih godina bio jedna od ključnih figura u diktaturi vojne hunte. Williem-Alexander i Maxima su dobili kćeri, princeze Catharinu-Amaliju, Alexiju i Arianu.

Inače, u lipnju 2018. godine, kraljicu je dostigla teška tragedija. Naime, tada si je njezina mlađa sestra Ines Zorreguiete oduzela život u 33. godini života, a pronašli su je mrtvu u svom stanu u Buenos Airesu.

Profimedia 

Smrt sestre teško je prihvatila, ali se brzo vratila svojim dužnostima koje su joj pomogle u najtežim trenucima, kako je i sama rekla. Tada je nastavila s radom u centru za borbu protiv raka.

Više fotografija kraljevskog para pogledajte u galeriji. 

Profimedia Kralj Willem-Alexander i kraljica Maxima su u braku od 2002. i imaju tri kćeri