Kate Middleton (40) u službenom je posjetu Danskoj gdje je privukla veliku pažnju javnosti i dobila je divnu dobrodošlicu.

Vojvotkinja od Cambridgea se sastala s danskom kraljicom Margrethe II. (81) i njenom snahom, princezom Mary (50) čiji je suprug prijestolonasljednik Frederik (53). Članice kraljevskih obitelji nisu skidale osmijeh s lica tijekom njihova druženja u palači Christian IX. u Kopenhagenu.

Kraljica Margrethe II., princeza Marry i Kate Middleton su se sastale u kraljevskoj palači u Kopenhagenu.
Profimedia 

Ipak, u centru pozornosti su bile Kate i Mary koju nazivaju njezinom 'danskom kopijom', a neki kažu da ima čak više stila od vojvotkinje od Cambridgea. Princeza Mary je blistala u crnoj haljini i štiklama koje je uskladila s bijelim kaputom dok je Middleton imala svoj dobro poznati sivi kaput. Ispod njega je nosila crnu haljinu koju je uskladila s crnim štiklama. Kate i Mary su imale slične frizure, blage valove u smeđoj kosi.

Zajedno su se susrele s predstavnicima Centra Kraljevske zaklade za rano djetinjstvo i prišle su im djevojčice s cvijećem što je bio najslađi dio njihovog sastanka.

Inače, mnogi situaciju Mary sa suprugovim bratom, princem Joachimom (52) i njegovom suprugom, princezom Marie (45) uspoređuju s onom Kate i princa Harryja i Meghan Markle. O raskolu između danskih šogoricapočelo se šuškati prošle godine kada obitelji prinčeva nisu zajedno proveli Božić, a oni upućeni su otkrili za danske medije da se princeze ne podnose.

Princezu Mary i Kate Middleton mnogi uspoređuju zbog njihova stila i odnosa sa šogoricama.
Profimedia 

Marie i Mary nisu viđene skupa od listopada 2019., puno prije nego što je njihova zemlja završila u lockdownu zbog pandemije koronavirusa.

'Nikad nisu bile istinski bliske. Povremeno se činilo da su se zbližile, no zapravo nikad nisu ništa radile zajedno, bilo privatno, bilo općenito. Vode drukčije živote', rekao je izvor blizak kraljevskoj obitelji.

Marie živi u Parizu s Joachimom od početka 2020., no prošli Božić su proveli s kraljicom Margareth (81) u Danskoj te su s njima bila i njihova djeca, kći Athena (9) i sin Henrik (12). Prisutni su bili i prinčevi sinovi iz prvog braka s Alexandrom, groficom od Frederiksborga, Nikolai (21) i Felix (18).

Mnoge je začudilo kada Mary nije bila prisutna kada je njezin suprug Frederik u srpnju otišao k bratu Joachimu jer je hitno odveden na operaciju zbog ugruška na mozgu koji ga je mogao ubiti. Marie je pak privlačila pozornost svojim izjavama o kraljevskom životu i da možda nije vrijedan sve te strke.

'Nismo uvijek mi oni koji odlučujemo. Mislim da je važno to znati. Ja sam voljela živjeti u Danskoj', ispričala je princeza Marie i tako natuknula da je kraljevska obitelj presudila što se sa suprugom i djecom preselila u Pariz. Kako pišu danski mediji, njoj smeta što je u sjeni svog šogora i šogorice baš kao što je to uvijek bio problem Meghan Markle.

Podsjetimo, princeza Mary s prijestolonasljednikom Frederikom ima blizance Jozefinu i Vincenta (11) te kćer Izabel (14) i sina Kristijana (16), a u braku su od 2004. 

Više fotografija Kate i Mary pogledajte u galeriji. 

Profimedia Kate Middleton se druži s princezom Mary tijekom posjeta Danskoj