Ni danska kraljevska obitelj nije uspjela izbjeći skandale, a akterice ovog su dvije žene sličnog imena koje su se udale za prinčeve.

Naime, riječ je o Francuskinji Marie (45), čiji je suprug princ Joachim i Australki Mary (49), čiji je suprug prijestolonasljednik Frederik (53). O raskolu između šogorica počelo se šuškati još prošle godine kada obitelji prinčeva nisu zajedno proveli Božić, a oni upućeni su otkrili za danske medije da se princeze ne podnose.

Princeza Marie i princ Joachim su u lošim odnosima s princezom Mary i princem Frederikom.
Profimedia 

Marie i Mary nisu viđene skupa od listopada 2019. puno prije nego što je njihova zemlja završila u lockdownu zbog pandemije koronavirusa.

'Nikad nisu bile istinski bliske. Povremeno se činilo da su se zbližile, no zapravo nikad nisu ništa radile zajedno, bilo privatno, bilo općenito. Vode drukčije živote', rekao je izvor blizak kraljevskoj obitelji.

Marie živi u Parizu s Joachimom od početka 2020., no prošli Božić su proveli s kraljicom Margaretom (81) u Danskoj te su s njima bila i njihova djeca, kći Athena (9) i sin Henrik (12). Prisutni su bili i prinčevi sinovi iz prvog braka s Alexandrom, groficom od Frederiksborga, Nikolai (21) i Felix (18).

Princeza Marie i princ Joachim
Profimedia 

Mnoge je začudilo kada Mary nije bila prisutna kada je njezin suprug Frederik u srpnju otišao k bratu Joachimu jer je hitno odveden na operaciju zbog ugruška na mozgu koji ga je mogao ubiti. Marie je pak privlačila pozornost svojim izjavama o kraljevskom životu i da možda nije vrijedan sve te strke.

'Osjećala sam se preplavljeno jer su svi odjednom imali mišljenje o meni. Imala sam odličan život, nije mi trebalo da me spasi neki princ iz Danske. Nema sumnje da volim Joachima, ali imala sam svoj život. Bila sam sretna i imala sam svoj ponos. Jednostavno nisam bila spremna udati se i preuzeti odgovornost da postanem dio kraljevske obitelji. Nisam bila pripremljena na to da bi pozornost mogla biti tako negativna. Bilo je glupih članaka. Pitala sam se je li ovo bilo vrijedno toga', rekla je za novine Jyllands-Posten u prosincu prošle godine.

Tada je rekla i da je uživala u životu u Danskoj. 'Nismo uvijek mi oni koji odlučujemo. Mislim da je važno to znati. Ja sam voljela živjeti u Danskoj', ispričala je i tako natuknula da je kraljevska obitelj presudila što se sa suprugom i djecom preselila u Pariz.

To je javnost shvatila na način da nije prigrlila život princeze za razliku od Mary koja je udana za budućeg kralja i koja se razbjesnila zbog izjava svoje šogorice.

Princeza Mary i princ Frederik
Profimedia 

'Članovi kraljevske obitelji ne bi trebali previše se miješati u politiku i iskazivati općenito svoje mišljenje. I Marie definitivno govori više nego što bi to ikad napravila Mary. Mary nikad ne govori nešto što bi moglo naštetiti njezinom suprugu Frederiku ili njegovoj poziciji dok Marie to čini. Ipak, Mary se nalazi i na višem mjestu u hijerarhiji', ispričao je izvor za danske medije što uzrokuje raskol među dvjema princezama.

'Marie i Joachim su u sjeni Frederika i Mary što ih frustrira', dodao je izvor. Mary je preuzela i većinu obveza od kraljice Margarete tijekom pandemije koronavirusa.

Mnoge ova situacija podsjeća na britansku kraljevsku obitelj, odnosno na odnos između Kate Middleton i Meghan Markle. Naime, kada su Markle i princ Harry napustili Veliku Britaniju, pojavila se informacija da su to učinili zbog glumice i uskoro se pojavio naziv cijelog događaja, 'Megxit'.

Navodno je Meghan smetalo što ona i Harry dobivaju manje pažnje od Kate i njenog supruga, princa Williama koji je prijestolonasljednik. Zbog cijele te situacije prinčevi imaju sada loš odnos. 

Više fotografija posvađanih članova danske kraljevske obitelji.

Profimedia Princeza Marie i princ Joachim su u lošim odnosima s princezom Mary i princem Frederikom.