NEKI SU ZAVRŠILI VIŠE FAKULTETA: Prisjetili smo se što su po zanimanju glazbene zvijezde, neki će vas iznenaditi

Danas su odlični zabavljači, ali nisu se oslanjali na glazbene karijere. Znate li što su po zanimanju glazbene zvijezde?

Instagram

Danas ih sve znamo kao glazbene zvijezde i sigurno ste se mogli uhvatiti kako pjevušite neke od njihovih hitova, no da je život krenuo nekim drugim tijekom, bavili bi se posve drugačijim zanimanjima i možda za njih nikad ne biste čuli. 

Neki od njih imaju diplome, drugi su izabrali zanimanja sa srednjoškolskim obrazovanjem, a mi smo se odlučili prisjetiti koja su zanimanja odabrale naše pjevačke zvijezde prije nego im je krenula glazbena karijera

Jacques Houdek- frizer

Ne samo da je završio frizersku školu, već je i neko vrijeme radio i kao frizer dok se početkom 2000-ih nije posvetio glazbenoj karijeri. No, kako je pokazivao glazbeni talent od malih nogu, Jacques se obrazovao i u glazbi te je završio osnovnu glazbenu školu, smjer glasovir, a zatim i srednju glazbenu školu, smjer solo pjevanje.

Andrea Šušnjara- teta u vrtiću

Iako je najpoznatija kao pjevačica grupe Magazin, simpatičnu Andreu lako možemo zamisliti i kako radi u struci kao teta u vrtiću. Naime, Andrea Šušnjara diplomirana je odgojiteljica predškolskog odgoja. U jednom je intervjuu rekla da joj je plan otvoriti vlastiti vrtić ili igraonicu, no da se tome još nije uspjela posvetiti. 

'Odabir tog smjera bio mi je sasvim prirodan i logičan jer jako volim djecu, glazbu i likovni, tako da je to za mene bio užitak. Bilo je izazovno ići paralelno na fakultet kao redovita studentica i graditi estradnu karijeru, ali uspjela sam. Otvoriti svoj vrtić ili igraonicu definitivno je jedan od mojih životnih ciljeva i planova, ali nisam imala vremena posvetiti se toj svojoj drugoj karijeri zbog obveza u grupi Magazin. Vidjet ćemo kada će i to doći na red', rekla je za Večernji list

Šajeta- instaler klime

Ako ga lijepo zamolite, Šajeta bi vam možda mogao instalirati klima uređaj, budući da je uprav za to završio srednju školu. Nakon srednje je radio u brodogradilištu 3. Maj. 

Ivana Lovrić- inženjerka elektrotehnike

Da nije samo talentirana za glazbu i lijepa dokazala je pjevačica Colonije Ivana Lovrić koja se prije nekoliko godina pohvalila da je stekla diplomu na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu.

'Inženjerka elektrotehnike/pjevačica Colonije. Imam najcool zanimanja na svitu’, napisala je tom prilikom na Instagramu.

Tehnički je potkovan i Vlaho Arbulić koji je magistrirao na zagrebačkom FER-u. On je u veljači 2015. godine obranio svoj rad pod nazivom 'Perspektive korištenja sunčeve energije na tržišnim principima'.

Mile Kekin- profesor engleskog i njemačkog jezika

Story 

Mile Kekin diplomirao je njemački i engleski jezik. Još jedna glazbenica koja se može pohvaliti diplomom jezika je Mirela Priselac-Remi koja je diplomirala španjolski jezik i književnost.

Neda Ukraden- pravnica

Neda je završila čak dva fakulteta, Pravni fakultet u Sarajevu i Filozofski fakultet - odsjek engleski jezik i književnost. Uvijek napominje kako je ponosna na fakultetsko obrazovanje, ali da joj je karijera pjevačice dosta odmogla u studiranju.

'Kad je došlo vrijeme da upišem fakultet, bila sam u strašnoj dilemi. Htjela sam upisati pravo, a moji su željeli da studiram medicinu. Međutim, moje društvo je upisalo jezike pa sam ja zbog njih odlučila upisati engleski. S druge strane, bila sam oduševljena anglosaksonskom književnošću, pjesmama, piscima, Shakespeareom pogotovo. Otac mi je govorio: 'Ti ćeš po podne i navečer biti pjevačica, a što ćeš raditi prije podne? Od čega ćeš živjeti?' Bili su razočarani što nisam upisala medicinu, pogotovo moja baka, koja mi je govorila: 'Što će ti engleski, možeš otići u Englesku i tako naučiti jezik, a ne da studiraš' - prisjetila se Neda za Kurir.rs.

Pravo su završili i Mladen Bodalec iz Prljavog kazališta, kao i Aljjoša Šerić iz grupe Pavel. 

Đani Stipaničev- biolog

Đani ima diplomu Prirodoslovno matematičkog fakulteta, smjer biologija, ali prevagnula je ljubav prema glazbi. 

Pamela Ramljak- profesorica glazbenog

 Ljubav prema glazbi prevladala je i kod Pamele Ramljak koja ima diplomu Muzičke akademije smjer profesor glazbe. Pamela je predavala glazbenu kulturu u školama Tituš Brezovački, Ante Kovačić i Fran Galović u Zagrebu.