GLUMICA I SUPRUG OSUĐENI ZA GNJUSAN ZLOČIN NAD MALOLJETNICOM: On je postao njen 'gospodar' kad je imala 14

Zara Phythian, koja je glumila u Marvelovom filmu Doctor Strange, zajedno sa svojim suprugom je osuđena za seksualno zlostavljanje maloljetnice.

Profimedia

Glumica Zara Phythian suočena je sa zatvorskom kaznom zajedno sa svojim suprugom nakon što je proglašena krivom za zlostavljanje tinejdžerice.

Phythian, koja je glumila u Marvelovom filmu Doctor Strange iz 2016., vodi i akademiju borilačkih vještina. Proglašena je krivom na sudu u Nottinghamu po 14 točaka optužnice koja ju tereti za seksualno zlostavljanje djeteta u dobi od 13-15 godina. Zločini su, prema optužnici, počinjeni između 2005. i 2008. godine.

Porotnici su također osudili i supruga 37-godišnjakinje, Victora Markea, koji je instruktor borilačkih vještina, za istih 14 kaznenih djela, ali i optužbi za zlostavljanje još jedne maloljetne djevojke koje se dogodilo u najmanje osam navrata između 2002. i 2003. godine. Glumica je poricala pedofilska zlostavljanja. 

Suđenje je počelo 26. travnja kada su tužitelji naveli da je par imao više seksualnih radnji s mladom djevojkom u Nottinghamshireu.

U svom svjedočenju putem videoveze na suđenju, djevojka je rekla da ju je Phythian potaknula da oralno zadovolji Marke, a da je potom uslijedio seks u troje.

Profimedia 

U razgovoru s policijom rekla je: 'Znala sam da nije u redu, ali jednostavno nisam znala kako da se izvučem iz te situacije niti kako da to nekome kažem.'

Porotnici su jednoglasno osudili par nakon dva dana vijećanja.

'Pokušavala sam kopirati Zaru u to vrijeme i biti poput nje u svakom pogledu', dodala je. Djevojka je na sudu rekla i da ju je Zara 'trenirala' da postane bolja u seksualnim aktivnostima.

Izricanje presude glumica je slušala sa suzama u očima i užasnutim izrazom lica.

I sama je bila žrtva?

Inače, ono što je bizarno u cijeloj priči je mogućnost da se u ovom slučaju vjerojatno ponovio obrazac je glumici dobro poznat. Naime, Vikctor je na neki način svojevremeno namamio u vezu tada 14-godišnju Zaru. On je tada imao 37 godina, a glumica je počela da pohađa njegovu sprotsku 'Školu šampiona'.

U seksualne odnose su, navodno, stupili su kada je Zara napunila 19 godina, nakon čega se Victor razveo od tadašnje supruge. Tada je bio jedan od vodećih trenera borilačkih vještina u Velikoj Britaniji i čak je bio na čelu Svjetskog kongresa udruženja borilačkih vještina.

Tako su na suđenju procurili i pojedini detalji njene prošlosti poput toga da je Zara sa 19 prošla ceremoniju u kineskom hramu Šaolin na kojoj je Victora prihvatila kao svog 'gospodara', piše Daily mail.

Poklonila se pred njim i izrekla tradicionalne stihove, te zaklela na vjernost, ali i obećala da će učini sve što on ikada od nje bude tražio, bez obzira slaže li se to s njezinim stavovima.

'Jednom kada prihvatite nekog za svog gospodara, morate poslušati ono što od vas traže da učinite ili kažete. To je kao da si rob jer si u milosti gospodara. Ne bi trebalo razmišljati svojom glavom jer je tvoj Bog gospodar. Victor je koristio svoju moć kao majstor borilačkih vještina da dominira nad mladim djevojkama i kontrolira ih', ispričao je upućeni izvor koji je nekada trenirao s ovim parom.