Teško je ikome pomisliti da je netko tko desetljećima radi s djecom i stvara najinspirativnije sadržaje s fantastičnim porukama, te je glumio u nekim od najpopularnijih ostvarenja za najmlađe, možda duboko poremećena osoba, ali slučaj Dana Schneidera samo je potvrdio da iznimke ipak postoje, a nikad ne možete biti dovoljno oprezni, pogotovo kada su u pitanju najmlađi. Javna tajna Hollywooda bila je upravo ta da je slavni Dan Schneider bio zlostavljač djece

Djevojke su šutjele jer su bile zastrašivane, a je imao veliki ugled i popularnost jer je pronalazio mlade talente dok su roditelji slali svoju djecu kako bi stekli holivudsku slavu. Danas se mnogi pitaju kako je moguće da nisu znali što se događa i da nisu ni provjeravali priče koje su naveliko kružile. Na kraju je sramotno kako je sam Nickelodeon postupio.

Dan Schneider je zlostavljao maloljetnike
Profimedia 

Dan Schneider je možda jedan od najuspješnijih televizijskih producenata svih vremena, koji je pokrenuo karijere Ariane Grande i Jamie Lynn Spears i mnogih drugih, ali je također bio jedan od najzlokobnijih grabežljivaca koje je Hollywood ikada vidio.

Sve je počelo kada se među obožavateljima proširila priča da je jedan Nickelodeon producent zlostavljao djevojke izvan setova. U jednom trenutku čak se i prezime Schneider progovorilo naglas, no on je sve demantirao.

Ipak, činjenica je da je često stvarao otrovnu atmosferu na setu i gotovo okrenuo zvijezde jedna protiv druge, što je svojedobno potvrdila i sama Ariana Grande.

Dan je tada potrošio 7 milijuna dolara kako bi ugušio glasine i zabranio glumcima da govore o svemu što se dogodilo na setu.

Godine 2014. Dan je dobio nagradu za životno djelo od Teen Choice Awards. No, na ceremoniji se nisu pojavile ni Miranda Cosgrove ni njezina kolegica Janette McCurdy.

Osoblje se često žalilo na njegovo ponašanje i 'kratak fitilj'. Često ih je verbalno zlostavljao, pa ih čak i gađao predmetima.

Kako su godine prolazile i optužbe su se gomilale, Nickelodeon je odlučio smanjiti suradnju s njim, ali ne i prekinuti, a onda su ga nagradili sa 7 milijuna dolara.

Veza sa sestrom Britney Spears

Jedna od najglasnijih priča nekada je bila o Jamie Lynn Spears. Kao što je poznato, bila je zvijezda popularne serije 'Zoey 101', a brojni izvori kažu da ju je producent ciljao na samom početku. Serija je prekinuta kada je Jamie imala 16 godina i ostala trudna, a pričalo se čak i da nosi Schneiderovo dijete. Također je zlostavljao Amandu Bynes

Dan Schneider je navodno zlostavljao Jamie Lynn Spears
Profimedia 

Schneider je opovrgnuo optužbe, ali je bilo i dovoljno materijala da se pokaže da nije sve čisto. Tako je u jednoj od scena u 'The Amanda Showu' bio s maloljetnom glumicom u hidromasažnoj kadi.

Ekstremni fetišist stopala

Kako se navodi, Schneider je bio opsjednut svojim stopalima, a svoju opsesiju ispoljavao je tjerajući djecu u seriji da se pred njim izuvaju. U brojnim serijama vrlo često su se zumirala stopala dječjih glumaca.

Progovorila je Janette McCurdy

Iako se Dan do tada skrivao iza novca i moći, priča je krenula nizbrdo nakon što je Janet McCurdy na svom Vine profilu objavila tajnoviti isječak s riječima.

'Hej Dan Schneider, znam da gledaš moj Vine. Sviđa li ti se?'.

Sve to ne bi bilo čudno da nije nosila poderanu odjeću, razmazani ruž i zapetljanu kosu, da dodala 'Vidi što si mi učinio.'

Mnogi su u ovom videu pročitali vapaj za pomoć i optužbu za zlostavljanje. No, kako su se mnoge glumice u to vrijeme bojale progovoriti, bojeći se da će im vrata Hollywooda zauvijek biti zatvorena, Janette su ipak povjerovali.

Sljedeća je bila Amanda Bynes, nakon što je imala javni živčani slom, ali ne zbog oca, kako se prvotno mislilo, već zbog onoga što joj je 'filmski tata' Dan napravio. Schneider se branio da mu je sve namješteno, te da mu ciljano žele uništiti karijeru.

Schneider se planirao vratiti na TV

Schneider se bio spreman vratiti na televiziju 2021. godine i 'oprati ljagu' sa svog imena. Iako u javnosti nije izlazio od 2018. godine, a pojavljivanja su mu bila rijetka, šuškalo se da je većinu novca potrošio, kako na razvratni život, tako i na sudske procese koji su se odvijali iza zatvorenih vrata u Hollywoodu.

Na njegovu žalost, Nickelodeon je s njim potpuno prestao surađivati. 55-godišnji producent aktivan je na internetu, a posljednji projekt na kojem je radio bio je manje uspješan reboot "iCarlyja", a danas je njegov sadržaj usmjeren na stare filmove i serije na kojima je radio.