AMBER HEARD SE OGLASILA NAKON VELIKOG PORAZA NA SUDU: 'Slomljena sam i razočarana zbog značenja ove presude za žene'

Amber Heard se oglasila nakon što je proglašena krivom za klevetu.

Profimedia

Johnny Depp (58) pobijedio je Amber Heard (36) u sudskom procesu koji je trajao oko mjesec dana, a pratili su ga milijuni i javnost je sve više bila na njegovoj strani.

Glumac je tražio 50 milijuna dolara odštete od Amber jer je u kolumni za Washington Post iz 2018. pisala da ju je psihički i fizički zlostavljao. Porota je donijela odluku da Heard mora platiti 15 milijuna dolara Deppu koji se nije pojavio na čitanju presude.

Profimedia 

Glumica je bila prisutna tijekom izricanja presude i izgledala je mirno te nije pokazivala nikakve emocije. Nakon što je saznala odluku porote, zagrlila je odvjetnike i otišla iz sudnice, a kasnije se oglasila priopćenjem.

'Razočaranje koje danas osjećam nemoguće je opisati. Slomljena sam što hrpa dokaza nije bila dovoljna da se suprotstavi nerazmjernoj moći i utjecaju mog bivšeg supruga. Još sam više razočarana zbog značenja koje ova presuda ima za druge žene. Ovo je nazadovanje. Sat se vraća unatrag, u vrijeme kada su žene koje su odlučile progovorite bile javno osramoćene i ponižene. Odbačena je ideja da se nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno', istaknula je Amber.

Profimedia 

'Vjerujem da su Johnnyjevi odvjetnici uspjeli natjerati porotu da previdi ključno pitanje slobode govora i zanemari dokaze koji su bili toliko uvjerljivi da smo pobijedili u Ujedinjenom Kraljevstvu. Izgubila sam ovaj slučaj. Ali još sam tužnija što sam, kako se čini, izgubila pravo koje sam mislila da imam kao Amerikanka, a to je slobodno i otvoreno govoriti', dodala je.