OTKRILA JE SVOJU NAJMRAČNIJU TAJNU, ALI KRIVCA SKRIVA 37 GODINA: Tko je misteriozni muškarac iz bolne ispovijesti?

Uma Thurman krije tko je muškarac s kojim je s 15 godina zatrudnjela nakon čega je bila na pobačaju, a ne voli govoriti baš ni o svom ljubavnom životu.

Profimedia

Uma Thurman (52) nedavno je napisala emotivno pismo o abortusu koji je imala s 15 godina i tako pozvala na ukidanje strogog zakona u Teksasu o zabrani pobačaja.

Glumica je napisala tekst za Washington Post u kojem je pobačaj nazvala svojom 'najmračnijom tajnom' i otkrila je da je zatrudnjela sa starijim muškarcem.

'Pratila sam tijek radikalnog zakona protiv abortusa u Teksasu s velikom tugom i nečime nalik na užas. Sada, u nadi da ću odvući plamen kontroverze od ranjivih žena na koje će ovaj zakon odmah utjecati, dijelim svoje iskustvo. Možda vas neće zanimati mišljenje neke glumice, ali s obzirom na ovaj sramotni potez, smatram da je moja odgovornost da se zauzmem za žene. Započela sam svoju glumačku karijeru s 15 godina, radeći u okruženju u kojem sam često bila jedino dijete u prostoriji. U kasnim tinejdžerskim godinama slučajno sam zatrudnjela s puno starijim muškarcem. Živjela sam u Europi, daleko od svoje obitelji i spremala se započeti karijeru. Borila sam se da shvatim što da radim. Htjela sam zadržati bebu, ali kako?', napisala je Uma.

Thurman je i ranijih godina govorila o svom abortusu i isticala da je teksaški zakon o zabrani užas. Prvotno je željela zadržati dijete, no nakon razgovora sa svojim roditeljima promijenila je mišljenje.

'Pitali su me o statusu moje veze, koja nije bila održiva i upozorili su me koliko bi mi kao tinejdžerici bilo teško odgojiti dijete sama. Moja djetinja fantazija o majčinstvu brzo je bila ispravljena dok sam vagala svoje odgovore na njihova jako precizna pitanja. Tek sam počinjala svoju karijeru i nisam imala financijskih sredstava kako bi osigurala stabilan dom, pa ni čak samo sebi. Odlučili smo kao obitelj da ne mogu proći kroz trudnoću i složili smo se da je prekid pravi izbor. Srce mi je ipak bilo slomljeno', rekla je glumica.

Profimedia 

No smatra da joj je to pomoglo da postane majka kakva je željela biti.

'Pobačaj koji sam imala kao tinejdžerica bila je najteža odluka u mom životu, ona koja mi je tada izazivala tjeskobu i koja me rastužuje i sada, ali to je bio put u život pun radosti i ljubavi koji sam doživjela. Odlukom da ne zadržim tu ranu trudnoću omogućila mi je da odrastem i postanem majka kakva sam željela i trebala biti', objasnila je Uma.

Nakon njenih dirljivih, javnih istupa u kojima je iskreno progovorila o pobačaju, mnogi su se zapitali tko je puno stariji muškarac s kojim je Thurman zatrudnjela. Otkrila je tek njihovu veliku razliku u dobi i da ga je upoznala dok je bila daleko od kuće, odnosno u Europi te je odrađivala glumačke i manekenske angažmane.

Uma je proslavila 15. rođendan 29. travnja 1985., a uz glumu se bavila manekenstvom i u tom razdoblju je snimila naslovnicu za britansko izdanje Voguea. Prema dostupnim podacima, njezin prvi debitantski film 'Kiss Daddy Goodnight' izašao je u kolovozu 1987. i snimao se u New Yorku.

S obzirom na to postavlja se pitanje je li misterioznog puno starijeg muškarca upoznala dok je odrađivala modna snimanja. Poznato je da je Uma 90-ih bila u vezama sa starijim kolegama Robertom DeNirom, Richardom Gerom, Johnom Cusackom i Timothyjem Huttonom.

Profimedia 

Ljubila je i 12 godina starijeg Garyja Oldmana za kojeg se udala 1990. kada je imala 20 godina, a upoznali su se dvije godine ranije. Razveli su se nakon dvije godine i Uma je rekla da je njihov brak bio greška, no hvalila je njegov glumački talent.

Inače, Thurman ima iza sebe i razvod s Ethanom Hawkeom koji je prevario s dadiljom njihove djece, kćeri Maye (23) i sina Levonea (20). Razveli su se 2005.

Glumica je treće dijete, kćer Lunu (9) dobila s financijerom Arpadom Bussonom (59).