POLICIJA JOJ JE PREMJEŠTALA I SLIKALA POGINULOG MUŽA I KĆER, STIGLA JE KAZNA: Je li 16 milijuna dovoljno za takvu bol?

Udovica slavnog košarkaša Kobea Bryanta nakon dvije godine suđenja s policijom Los Angelesa dobila je odštetu za njihovo nemarno postupanje pri vođenju slučaja nesreće u kojoj joj je poginuo suprug Kobe.

Profimedia

Slavni košarkaš Kobe Bryant prije samo dva dana trebao je proslaviti svoj 44. rođendan, no umjesto da mu posvetimo lijepu rođendansku priču, prisjetili smo se njegove tragične pogibelji 2020. u helikopterskoj nesreći koja je odnijela njegov život i život njegove kćeri.

Prisjetimo se, Kobe je bio ponosan otac četvero djece, obiteljski čovjek i jedan od najslavnijih košarkaša svih vremena, a sve je stalo kada se sunovratio u smrt zajedno sa svojom kćeri Giannom, a koja bi ove godine bila proslavila 16. rođendan da nije poginula. Do nesreće je došlo kada je Kobe s još sedemro ljudi putovao na košarkaški turnir.

Profimedia 

U helikopteru su uz Kobea i Giannu bili bejzbolski trener John Altobelli sa suprugom Keri i kćeri Alyssom, košarkaška trenerica Christina Mauser, mlada košarkašica Payton Chester s majkom Sarah i pilot Ara Zobayan. Za nesreću je, zaključila je istraga, bio kriv pilot koji je poletio u oblake iako to nije bilo dozvoljeno. Naime, trebao se podići na visinu iznad loših vremenskih uvjeta, a on je umjesto toga odlučio letjeti kroz oblake i nevrijeme – i tako odveo svoje putnike u smrt.

Instagram 

Iako se isprva o detaljima same nesreće nije znalo puno, na kraju su procurile i fotografije unakaženih tijela unesrećenih i fotografije samog mjesta nesreće. Za dijeljenje gnjusnih fotografija koje su narušile privatnost obitelji i poginulih bili su odgovorni policajci koji su radili na istrazi, a u konačnici su bili sudski gonjeni zbog takvog ponašanja. Uz to, policija nije javila Kobeovoj obitelji, ženi i djeci, da su Kobe i Gianna poginuli na licu mjesta – veću su za sve saznali iz medija!

Profimedia 

Takav golemi policijski nemar doveo je do toga da je Vanessa, Kobeova supruga i majka njegove djece, odlučila tužiti Ured šerifa Los Angelesa i tražiti odštetu za duševne boli koje su joj nanesene u cijelom slučaju. Vanessa je smatrala i rekla kako je bol vezana uz to što je saznala za suprugovu smrt preko televizije nemjerljiva.

Profimedia 

Ipak, čini se kako se i na takve boli može staviti cijena. Tako je sud sada nakon dvije godine suđenja odlučio da se Vanessi i njezinoj obitelji treba isplatiti 16 milijuna dolara odštete. Radi se o novcu kojim joj se nadoknađuje bol vezana uz curenje fotografija njezinog preminulog suspruga i kćeri sa scene nesreće, kao i nemara pri informiranju obitelji vezano uz smrt.

Profimedia 

Vanessa se na izricanju presude na sudu u Los Angelesu pojavila u društvo svoje i Kobeove kćeri Natalie kao i bliske prijateljice Sydney Leroux. Iako je izvoljevala pobjedu u smislu novčane odštete, Vanessa je rekla kako joj golemi gubitak kćeri i supruga nitko ne može nadoknaditi te da i dalje smatra kako policija LA-a ovime nije sprala ljagu sa svog imena. Njihovo dijeljenje fotografija njezinog mrtvog supruga bio je presedan u povijesti operiranja policije tog grada te se smatra velikom crnom mrljom na imidžu cijele organizacije.

Prisjetite se obitelji Kobea Bryanta u našoj fotogaleriji. 

Instagram Kobe Bryant s obitelji