IMALA JE ŽIVOT IZ SNOVA, A DANAS PERE RUBLJE U RIJECI: Bila je milijarderka, a jedna kobna noć ju je koštala svega

Jasmine Hartin snimljena je kako provodi vrijeme na plaži dok čeka suđenje za ubojstvo koje je navodno počinila.

Profimedia

Bogatašica Jasmine Hartin poznata je kanadska pripadnica visokog društva i elite, a njezin se život okupan luksuzom urušio kao kula od karata onog trena kada je, kako sama tvrdi, slučajno upucala policajca na jednom tropskom otočiću na kojem je u tom trenu uživala.

Ubojstvo ili nesreća

33-godišnja Jasmine tako se sada sprema za suđenje za ubojstvo policajca Henryja Jemmotta, a koji je inače bio i otac petero djece. No, i dalje se ne čini kako Jasmine pretjerano pati zbog cijele situacije. Iako je trenutno daleko od luksuza na koji je navikla, paparazzi su je snimili kako uživa na plaži u kupaćem kostimu te kako se skida u toples, a sveukupno ne djeluje pretjerano zabrinuto za ono što joj se može dogoditi bude li osuđena za ubojstvo.

Profimedia 

Prisjetimo se, Jasmine je navodno slučajno usmrtila policajca iz Belizea, Henryja Jemmotta, dok su se družili i zajedno opijali u svibnju prošle godine. Prema priznaju 33-godišnje multimilijunašice, ona zaista jest upucala 42-godišnjeg policajca te ga tako slučajno usmrtila, ali tvrdi kako takav gnjusan čin nije planirala – već se radilo o tragičnoj nesreći.

No, iako ona tvrdi jedno, policajčeva obitelj ne vjeruje joj.

'Jedino što mogu učiniti je moliti se za pravdu i vjerujem da tako moli za sažaljenje. Želi da je svi sažalijevaju nakon što je oduzela život ocu petero djece. Imamo jaku vjeru u Boga i vjerujemo da što god učini, ona će odgovarati Bogu', izjavila je Jemmotova sestra Cherie.

Profimedia 

Otkako je došlo do kobne nesreće, Jasminein život se uvelike promijenio. Ona je tada bila u vezi sa sinom torijevskog milijardera Lorda Ashcrofta, Andrewom, a s kojim ima i petogodišnje blizance. Zbog skandala u koji se uplela, Andrew ju je ostavio te joj je oduzeo djecu koju sada ne smije ni viđati sve dok suđenje ne dođe svome kraju. Tako se odselila iz Londona, a i Kanadu je zamijenila kolibom na toplom Belizeu gdje čeka svoju presudu koja će joj odrediti daljnji tijek života.

Iako bi se nekima ideja o stalnom boravku na tropskim plažama mogla svidjeti, činjenica je da je Jasmine navikla na posve drugačiji standard života.

'Nema tekuće vode, koristi kanistere propana za kuhanje, a rublje pere u obližnjoj rijeci. Daleko je to od milijarderskog načina života na koji je navikla', izjavio je njoj blizak prijatelj.

Profimedia 

Osim promijenjenih uvjeta u kojima danas živi, Jasmine se boji i za svoj život, pa joj doista nije lako. Naime, rekla je da se boji zbog korupcije u zemlji, a čak je tvrdila i da su joj policajci otključali ćeliju usred noći i pokazali joj da pobjegne kroz stražnja vrata, no nije htjela jer je bila uvjerena da će joj pucati u leđa. Sudsko ročište trebalo bi biti održano kasnije ovog mjeseca, a na njemu će biti određen datum suđenja.

Pad na 'niske grane'

Inače, Jasmine je prije desetak godina odselila na Belize te je tamo i upoznala svog bivšeg, Andrewa Ashcrofta. Par se zaljubio te dobio blizance, a iako se nikada nisu vjenčali, zakonski imaju status vanbračnih supružnika. U svibnju 2021. odlučili su otvoriti hotel Alaia u Ambergris Cayeu – i tada je sve krenulo po zlu.

Naime, 28. svibnja prošle godine policajac Jemmott pronađen je mrtav. Pogođen je u glavu, iza desnog uha, metkom njegova službenog pištolja Glock 17. Zaštitar je čuo glasan prasak u 12:45 ujutro, a policija je stigla i pronašla Jasmine prekrivenu krvlju i Jemmotta kako pluta mrtav na leđima u moru.

Prema riječima propale milijunašice, policajac joj je pokazivao kako rukovati pištoljem dok su oboje bili pijani te je tako došlo do slučajnog pucnja, koji mu je oduzeo život. Tužitelj ju je optužio za ubojstvo iz nehata na temelju njezine izjave i tvrdnje da se radilo o nesretnom slučaju – a kakva će biti presuda tek ćemo vidjeti.