MUŽ JOJ JE POSTAO NAJBOGATIJI ČOVJEK, A ZA NJU NITKO NIJE ČUO: Povučena pijanistica pliva u novcu, a ovako troši

Glazbenica Hélène Mercier udana je za Bernarda Arnaulta.

Profimedia

Titula najbogatijeg čovjeka svijeta inače pripada Elonu Musku, no neki dan je njegovo bogatstvo 'spalo' na 185.3 milijarde dolara što ga je bacilo na drugo mjesto ljestvice najbogatijih pojedinaca!

Tako je prvo mjesto na toj listi megabogataša pripalo Bernardu Arnaultu, poslovnom magnatu i izvršnom direktoru luksuznog brenda Louis Vuitton.

Bogatstvo Arnaulta procjenjuje se na 185.4 milijarde dolara, a ono što javnost u vezi ovog čovjeka više intrigira od njegovog bankovnog računa je njegova supruga. Naime, Arnault je u braku s Hélène Mercier, svjetski poznatom koncertnom pijanisticom porijeklom iz Kanade. U braku su već 21 godinu i skupa imaju troje djece, a samozatajnu bogatašicu rijetko se viđa u javnosti. Baš zbog toga javnost se itekako zanima za privatan život ovog para koji živi u teškom luksuzu, a ne razbacuje se ničime.

Profimedia 

Što se tiče same Hélène, ona je svoju karijeru pijanistice započela u Kanadi, gdje je osvajala brojne nagrade, a studirala je na Julliardu u New Yorku te na Pariškom konzervatoriju. Sa svojim bogatim suprugom se povezala upravo zbog ljubavi prema glazbi, a upoznali su se 1989. na jednoj večeri.

Ljubav je planula odmah, a iste godine su Novu godinu dočekali zajedno i to na skroman način – u intimnoj atmosferi Arnaultova doma u kojem su pali čaj. Tada je ova plavuša i prvi puta natjerala svog budućeg supruga da joj nešto odsvira na klaviru.

Profimedia 

'Ruke su mu drhtale, umirao je od straha, ali bio je odlučan da odsvira do kraja’, otkrila je Mercier za Wall Street Journal jednom prilikom. Osam mjeseci nakon tog izlaska vjenčali su se, a privatnoj ceremoniji prisustvovalo je samo petero ljudi.

U braku su dobili trojicu sinova koji su svi vrlo uspješni. Alexander, koji je najstariji, je director Rimowe, brenda luksuzne prtljage, a njegova su mlađa braća, Frédéric i Jean, dio obiteljskog biznisa. Sva trojica također su vrhunski glazbenici te znaju svirati klavir no nisu krenuli majčinim stopama i nastavili se profesionalno usavršavati u pijanističkom smislu.

Bračni par Arnault inače je javnosti poznat i po svom nesebičnom činu iz 2019. kada je u proljeće tragično izgorjela pariška katedrala Notre Dame. Tada su se obvezali za njezinu renovaciju donirati 222 milijuna dolara, a još 11 milijuna dolara su donirali za gašenje požara koji su zahvatili prašumu Amazonu. Oboje se bave humanitarnim radom, a imaju imanja diljem svijeta. Većinom štite svoju intimu i ne žele se pretjerano eksponirati.