VELIKA TRAGEDIJA ZA KRALJA CHARLESA: U dvorcu preminuo blizak član kraljevske obitelji

Maximilian, markgrof od Badena, koji je bio sin starije sestre princa Philipa, preminuo je u ranim jutarnjim satima u četvrtak u dvorcu Salem u Njemačkoj, priopćila je kuća Baden.

Profimedia

Prvi rođak kralja Charlesa, Maximilian, markgrof od Badena, preminuo je u dobi od 89 godina.

Profimedia 

Nećak pokojnog princa Philipa, poznat i kao Max Markgraf von Baden, preminuo je u ranim jutarnjim satima u četvrtak u dvorcu Salem u Njemačkoj.

Bio je glava kuće Baden od 1963. i sin Philipove starije sestre, princeze Theodore od Grčke i Danske.

U priopćenju se navodi: 'Maximilian, markgrof od Badena preminuo je u ranim jutarnjim satima 29. prosinca 2022. u dvorcu Salem.

Profimedia 

Od 1963. Max Markgrof od Badena bio je glava kuće na čelu nekadašnje vladajuće kneževske kuće Velikog vojvodstva Baden, koja je od 1112. do 1918. osiguravala suverene u badenskom dijelu današnje savezne države Baden-Württemberg.

Njegov nasljednik na čelu kuće Baden je Bernhard markgrof od Badena, prethodni nasljedni princ.'

Za tog poduzetnika bit će održana dva parastosa. U jednu će biti pozvani prijatelji i zaposlenici, dok će u drugu biti pozvani članovi obitelji, ali i politički predstavnici.

Rođen 1933., Max, markgrof od Badena odrastao je u blizini Bodenskog jezera u Njemačkoj.

Pohađao je internat Gordonstoun u Škotskoj, slično kao i kralj Charles i princ Philip, nakon završetka Drugog svjetskog rata.

Profimedia 

Zaručio se sa svojom prvom rođakinjom, princezom Beatrix od Hohenlohe-Langenburga, početkom 1960-ih, ali je to kasnije prekinuto 1961.

Nekoliko godina kasnije, 1966., oženio se austrijskom nadvojvotkinjom Valerie. Par je imao četvero djece i četvero unučadi.

Aristokrat je nadgledao opsežne obnove vinarija u području u kojem je odrastao, a bio je član više od 60 klubova. Bio je posebno blisko povezan s Crvenim križem.

Odajući počast njegovom radu, kuća Baden napisala je: 'Markgrof je vodio skroman i povučen način života. Bio je slobodan od uobraženosti i gajio je dobre kontakte s ljudima svoje domovine. Uvijek je imao razumijevanja za ljude u nevolji, za ljude koji su od njega tražili pomoć.'