POSLJEDNJE FOTOGRAFIJE ĆIRE BLAŽEVIĆA: Prizori krhkog trenera u šetnji sa sinom su rastužili mnoge

Miroslav Ćiro Blažević snimljen je posljednji put krajem siječnja u šetnji sa sinom.

Marko Lukunić/PIXSELL

Hrvatsku, ali i cijelu regiju rastužila je vijest da je nakon duge i teške bolesti preminuo legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević.

Umro je dan prije svog 88. rođendana, a borio se više od godinu dana s rakom. Karcinom mu je metastazirao po kostima i jetri. Ćiro je posljednji put viđen u javnosti krajem siječnja kada je bio u društvu svog sina Miroslava Juniora.

Marko Lukunić/PIXELL 

Prošetali su centrom Zagreba, a fotografije legendarnog trenera u krhkom stanju su rastužile mnoge. Upravo je Miroslav Junior s kojim je Ćiro snimljen bio jedna od najvećih podrški tijekom najtežih dana i sam je u jednom intervjuu rekao da brine o ocu.

‘Brine me kad ga vidim potištenog, nikad mu nije ovako teško palo, a prošli smo već i dvije operacije. Prošao je toliko generacija, odgojio je silnu djecu, ne samo svoju, on je čovjek iz naroda i narod mu jako nedostaje. Nedostaju mu šetnje, kava u gradu, prijatelji i poznanici’, ispričao je ranije za Večernji list.

Marko Lukunić/PIXSELL 

Također je tad otkrio da je Ćiri ponekad teško nositi se s činjenicom da ga mnogi smatraju - neuništivim.

‘Ponekad je jako teško nositi se s činjenicom da ga smatraju neuništivim. Ćiri se ništa ne može dogoditi, on će živjeti vječno. Ali Ćiro se već godinama žestoko bori. Ovaj put mu je najteže nego ikad, nikada prije mu nije ovako teško palo. Jako teško podnosi bolest i godine’, rekao je Miroslav Junior.

Inače, Ćiro je od 1961. bio u braku sa suprugom Zdenkom i dobili su sina Miroslava Juniora te kćeri Barbaru i Catherine.

Više fotografija Ćire pogledajte u galeriji.

Story arhiva Miroslav Ćiro Blažević kroz godine