PRVA GODIŠNJICA BRAKA: Na vjenčanju nisu uspjeli izbjeći novinare, no s važnim danom male Albe zavarali su sve

Danas je prva godišnjica braka Hane Huljić i Petra Graše, a mi smo se prisjetili njihovog vjenčanja koje je izazvalo histeriju u Hrvatskoj

Jadran Babić

Prošla je godina dana od vjenčanja o kojem je govorila cijela Hrvatska. Naravno, riječ je o vjenčanju Petra Graše i Hane Huljić. Tom prilikom interes javnosti nisu uspjeli izbjeći, ali navodno su se pri organizaciji krštenja svoje prve kćeri, male Albe Grašo, bolje snašli i uspjeli ga sakriti od svih. 

Ljubavna priča Petra i Hane zaintrigirala je hrvatsku javnost iz brojnih razloga. Osim što je ona 14 godina mlađa od njega i kći njegovog najboljeg prijatelja i poslovnog suradnika Tončija Huljića, nikom nije promakla činjenica da se Hana i Grašo poznaju od njenog najranijeg djetinjstva.

Tek što se slegla vijest da je Petar Grašo nakon gotovo četvrt stoljeća koje su proveli zajedno izašao iz veze s kolegicom Danijelom Martinović, kao bomba je odjeknula vijest da je novu ljubav pronašao u mlađahnoj Hani.

Story arhiva 

Iako je samozatajni par u početku nastojao svoju vezu zadržati za sebe nije dugo trebalo da krenu šuškanja, a kad su snimljeni u šetnji centrom Zagreba držeći se za ruke, poricanju više nije bilo mjesta.

I dok se oni sami nisu oglašavali, jasno je da ni članovi njihovih obitelji nisu mogli izbjeći radoznala pitanja novinara, a prvi je o tome progovorio njen otac Tonči Huljić.

'Razumljiv mi je interes medija po pitanju Hane i Petra, ali nikada se nisam javno referirao na privatan život i odnose, kako svoje obitelji, tako i izvođača s kojima radim. Tim više što i Petar i Hana imaju slične stavove prema prezentaciji osobnog života u medijima, a Petar je uz to i veliki obiteljski prijatelj. Ako su oni sretni, a koliko vidim jesu, onda smo Vjekoslava i ja sretni. Nadam se da će Petar uskoro uzeti time out od ovakvog tempa nastupa, kako bi priveli kraju snimanje pjesme koja ga čeka. Iskreno, nadao sam se da ćemo nakon 18 godina privesti kraju i novi CD, ali sada bih i s realizacijom pjesme bio sretan. Inače, svi ljudi koji uđu u naše živote, u njima i ostaju, i na to ne utječe agregatno stanje njihovih odnosa', komentirao je Tonči vezu svoje kćeri za Večernji list.

Samo nekoliko mjeseci nakon što se saznalo da je par u vezi i da planira vjenčanje, stiglo je novo iznenađenje za javnost, Hana je potvrdila da je trudna.

Instagram 

'Informacija je točna, sretni smo i uzbuđeni, ali ništa drugo ne bih komentirala, voljela bih da neke stvari ostanu naša privatnost’, rekla je pjevačica za Jutarnji list sredinom siječnja. Tada je bila trudna 12 tjedana.

O njihovom se vjenčanju toliko govorilo da je proglašeno ‘vjenčanjem godine’ iako se održalo sredinom veljače, a svi su domaći, pa i regionalni mediji, s uzbuđenjem pratili sve pripreme, bar toliko koliko su mogli jer je par ostao dosljedan sebi i trudio se maksimalno oko toga da svaki detalj zadrže za sebe, a toga su se pridržavali i njihovi uzvanici.

Medijima je teško bilo pogoditi i lokaciju vjenčanja koja se gotovo do zadnjeg trenutka nije znala, no fotografi su ipak par uspjeli dočekati ispred crkve svetog Dominika u Splitu pa su brzo procurile prve fotografije mladenaca prilikom dolaska u crkvu.

Hana je za najvažniji dan svog života izabrala vjenčanicu splitskog brenda Arileo koja je izrađena u vintage stilu, sa srcolikim blagim izrezom s prednje strane, lepršavog donjeg dijela u više slojeva, a na glavi je imala jednostavan ukras. Kosu je za ovu priliku raspustila i nosila je u valovitoj frizuri odmaknutoj s lica, a na nogama je imala bijele štikle.

Jadran Babić 

Petar je za vjenčanje izabrao tamnosivo odijelo s crnim reverima i upotpunio ga crnom leptir mašnom, a na licu je imao širok osmjeh.

Nakon što su mladenci i njihovi uzvanici ušli u crkvu, za njima su se zatvorila vrata i ispred njih su stali članovi osiguranja kako bi trenutno najpoznatijem ljubavnom paru u Hrvatskoj osigurali mir tijekom ceremonije i toliko željenu privatnost.

Izlazak mladenaca dugo se čekao pred crkvom, a kad su nasmijani i sretni napokon izašli, kratko su pozirali okupljenim fotografima i požurili se ući u crni kombi koji će ih odvesti na proslavu.

Na upite novinara se nisu puno obazirali, no mladoženja je u prolazu kratko odgovorio na pitanje kako se osjeća. ‘Kao muž’, dobacio je novinarima.

Vjenčanje je okupilo i neke poznate goste među kojima su bili Dino i Viktorija Rađa, Domenica Žuvela, slovenski chef Tomaž Kavčič i košarkaš Žan Tabak, a bila je to prilika i da vidimo neke od članova Grašine obitelji koji se rijetko pojavljuju u javnosti, njegove roditelje Zorana i Snježanu Grašo kao i sestru Bugu s obitelji.

Hani je kuma bila njena najbolja prijateljica, pjevačica Domenica Žuvela, a Grašo je imao čak tri kuma: Dinu Rađu, Tomaža Kavčiča i bliskog prijatelja iz djetinjstva Šimu Poduju.

Instagram 

O detaljima vjenčanja se pisalo još danima pa smo tako saznali da je par imao poprilično skromnu svadbenu tortu, da su prvi ples otplesali uz pjesmu 'Here, There and Everywhere’ benda Beatles koji oboje obožavaju, da je Grašo navodno u crkvi pustio i koju suzu, a nekoliko detalja je otkrio i tad novopečeni punac Tonči.

Sretan sam što je vjenčanje proteklo u divnoj atmosferi i što je to bila intimna večer s ljudima koje znamo cijeli život, s nekima od njih i po trideset, četrdeset godina i koji su nam obilježili živote. Bilo nas je pedesetak’, rekao je za Jutarnji list i dometnuo: ‘Bio je to važan trenutak za cijelu našu obitelj’.

Proslavu nakon vjenčanja usporedio je s obiteljskim okupljanjem, te otkrio da su gosti tako sami birali glazbu koju će puštati, no da su dominirali The Beatlesi.

Jadran Babić 

Otkrio je i da je najviše zafrkancije bilo na račun njegova sina Ivana, kojeg su zezali da će imati tri mladenke, budući da je Grašo imao tri kuma.

‘Osobno bih volio zahvaliti i svim medijima, katkad smo djelovali kao neka reality familija što mi svakako nismo’, istaknuo je Tonči, te dodao da se nada da će se sad smanjiti interes za njihove privatne živote.

‘Sada je vrijeme da se okrenemo normalnom životu i svojim poslovnim obavezama. Nadam se da će taj interes za privatno sada skroz splasnuti’, zaključio je Tonči tom prilikom.

Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL 

Jasno, interes javnosti nije jenjao, a pozorno se pratilo i rođenje njihove kćerkice Albe koja je na svijet došla 17. srpnja ove godine u splitskoj bolnici, a koju roditelji pažljivo skrivaju od javnosti.

Posljednjih tjedana se nagađalo i oko krštenja malene Albe koje se trebalo održati danas, točno na prvu godišnjicu vjenčanja njenih roditelja, no 24 sata doznaje da je djevojčica krštena dva dana ranije u potpunoj tajnosti ovog petka 17. veljače, u Splitu.

Pišu da je nakon krštenja u jednom splitskom restoranu bio organiziran ručak kojem su prisustvovali samo uža obitelji i kumovi.

Više fotografija s vjenčanja Petra i Hane pogledajte u galeriji: 

Marin Lelas/PIXSELL, Jadran Babić Kako je izgledalo vjenčanje Petra Graše i Hane Huljić