Iza nas je jedno od najstarijih i najpoznatijih glazbenih natjecanja u Hrvatskoj, Dora. Na ovogodišnjoj Dori 18 izvođača pokušalo je izboriti šansu da Hrvatsku predstavljaju na Eurosongu koji će se ove godine održati u Liverpoolu. Stručni žiri i publika su odlučili da Hrvatsku će prestavljati Let 3 s pjesmom 'Mama ŠČ'.

Mi smo se, tim povodom, odlučili prisjetiti ponekog trenutka s ranijih Dora, a za oko nam je posebno zapeo trenutak nakon proglašenja pobjednika s Dore 1998. godine.

Naime, tad je na Dori pobijedila Danijela Martinović s pjesmom 'Neka mi ne svane', a autor glazbe i stihova za tu pjesmu je Petar Grašo.

Kad se Danijela vratila na pozornicu preuzeti nagradu, tad 22-godišnji Grašo ju je pratio, ali posebno je zanimljivo da je Danijela za ruku vodila malenu Hanu Huljić koja je tad imala samo osam godina.

Inače, u to vrijeme su Grašo i Danijela već bili u vezi. Par se upoznao upravo na Dori 1995. godine, a vezu koju su dugo vremena skrivali od javnosti započeli su godinu dana kasnije.

YouTube Danijela Martinović, Petar Grašo i Hana Huljić na Dori 1998.

I Petar i Danijela Hanu poznaju otkako je bila mala djevojčica, a 1993. kad je Hana imala tri godine pojavila se u spotu grupe Magazin u kojem je Danijela tad pjevala za pjesmu 'Došlo vrijeme'.

U videu Hana na televiziji gleda Danijelin nastup, a ona kasnije dođe k njoj i odvede ju iz prostorije. Tekst za pjesmu je napisala Hanina majka Vjekoslava Huljić, a uglazbio ju je njen otac Tonči.

Tijekom svoje dugogodišnje veze Petar i Danijela često su se družili s obitelji Huljić s kojom su ih vezale i prijateljski i poslovni odnosi.

Malo tko je tad i pomišljao da će se sudbina tako poigrati i da će par koji su svi duže od dva desetljeća smatrali jednim od najskladnijih na našoj estradi prekinuti svoju vezu te da će se Petar Grašo zaljubiti u 14 godina mlađu Hanu, kći svog bliskog prijatelja, no upravo to se i dogodilo.

Dok su bili par Petar Grašo i Danijela Martinović su se družili s obitelji Hane Huljić
Instagram 

U svibnju 2021. godine saznalo se da su prekinuli Grašo i Danijela, što je Story prvi objavio, a samo nekoliko mjeseci kasnije, u listopadu kao bomba je odjeknula vijest da je on u vezi s Hanom Huljić.

Budući da su oboje samozatajni i ne vole privatni život dijeliti s javnošću, ni Hana ni Grašo se nisu o tome previše oglašavali, a pitanja o tome nisu mogli izbjeći ni njihovi najbliži.

Petar Grašo i Hana Huljić zajedno su dobili kćer Albu
Jadran Babić 

'Razumljiv mi je interes medija po pitanju Hane i Petra, ali nikada se nisam javno referirao na privatan život i odnose, kako svoje obitelji, tako i izvođača s kojima radim. Tim više što i Petar i Hana imaju slične stavove prema prezentaciji osobnog života u medijima, a Petar je uz to i veliki obiteljski prijatelj. Ako su oni sretni, a koliko vidim jesu, onda smo Vjekoslava i ja sretni. Nadam se da će Petar uskoro uzeti time out od ovakvog tempa nastupa, kako bi priveli kraju snimanje pjesme koja ga čeka. Iskreno, nadao sam se da ćemo nakon 18 godina privesti kraju i novi CD, ali sada bih i s realizacijom pjesme bio sretan. Inače, svi ljudi koji uđu u naše živote, u njima i ostaju, i na to ne utječe agregatno stanje njihovih odnosa', komentirao je Tonči vezu svoje kćeri za Večernji list.

Hana Huljić i Petar Grašo vjenčali su se u veljači 2022.
Jadran Babić 

Sudbonosno da par je izgovorio u subotu 19. veljače u u crkvi svetog Dominika u Splitu, a koliku je pažnju javnosti i medija izazvalo svjedoči i činjenica da je, iako se odvilo tek u drugom mjesecu, to vjenčanje bilo unaprijed proglašeno vjenčanjem godine.

Samo mjesec dana ranije saznalo se i da je Hana trudna, a njihovo prvo dijete, kćerkica Alba, rodila se 17. srpnja prošle godine u splitskoj bolnici.