NAJTRAGIČNIJA GLUMICA BIVŠE DRŽAVE: Ljubav života upoznala s 15 i tragično izgubila, a i sama je dočekala užasan kraj

Tragična ljubavna priča Sonje Savić nikog neće ostaviti ravnodušnim.

YouTube

Jedna od najljepših, najpoznatijih i najtragičnijih glumica iz bivše države bila je definitivno Sonja Savić.

U svijet glume ušla je već sa 16 godina, a karijera joj je bila na vrhuncu osamdesetih godina prošlog stoljeća. Nakon toga je krenula silaznom putanjom, no ni u doba najveće slave Sonja nije skrivala koliko je nesretna.

YouTube 

Osim zbog svog talenta, medijske stupce punila je i zbog ovisnosti o drogama. 'Nisam konzumirala drogu, osim u društvu u kojem se konzumirala uz alkohol. Jedino me kanabis može pomaknuti u neke više sfere i da me otvori za slavljeničko osjećanje ovog bijednog i jadnog svijeta. Ovdje se smeće od droge gura kao narkotički trend. Ambrozije su se koristile za ceremonije u starim civilizacijama za najviše aristokratske redove', rekla je u jednom intervjuu.

YouTube  Sonja Savic - Insert iz filma "Cesta Bratstva In Enotnosti"

'Za drogu treba novaca. Pogledajte tko je žut, a tko bijeli. To piše na licu svakog narkomana, ali ljudi vole slušati policiju. Narkomanija je širom Srbije projektirana za vrijeme rata. Donijeli su je vikend-ratnici. Njima je droga davana da bi zaboravili na strah i jurišali. Ali, po povratku u grad, oni su drogu počeli dilati. Javna je tajna da je devedesetih godina država proizvodila heroin i masovno ga prodavala. Djeca propalih vojnika i milicajaca su nam prodavala benzin i heroin. Vrijeme je za hajdučiju i to mentalno-astralnu', pričala je tada pokojna srpska glumica.

Sreće nije imala ni u ljubavi, a sama je sebe smatrala udovicom nakon tragičnog gubitka. Naime, Sonja je ljubav svog života, jazz glazbenika Vlajka Lalića, upoznala kad je imala samo 15 godina. Planirali su zajednički život i zasnivanje obitelji, a razdvojila ih je njegova tragična smrt kad se on 1989. utopio na jedrenju.

Profimedia 

'Dok sam bila mlada često sam zamišljala da ću imati brak i obitelj sa čovjekom koga beskrajno volim i kome ću se posvetiti. Imala sam veliku ljubav. Otkako je on otišao iz mog života, kad sam imala dvadeset devet godina, sebe smatram udovicom’, ispričala je jednom prilikom.

I sama Sonja je imala tužan i tragičan kraj.

YouTube 

Pronađena mrtva 2008. godine u Kursulinoj ulici, u svom stanu na Vračaru u Beogradu. Službeni obdukcijski nalaz pokazao je da je Sonja umrla zbog predoziranja narkoticima, a javnost je duboko potresla informacija da je Sonja pronađena u stanu u kojem, osim prljavog madraca, nije bilo drugog namještaja. Sonja je spavala na madracu na podu, a oko nje su bile razbacane šprice. Imala je samo 47 godina.