ZA SVE JE OPET KRIVA BOCA: Mladen Grdović u novim problemima, prijeti mu velika novčana kazna

Ovakav potez mogao bi skupo koštati restoran sve one koji su bacali otpad u more.

Pixsell

Pjevač Mladen Grdović, frontmen Daleke obale Jakša Kriletić i brojni drugi bacali su boce u more za potrebe nagradne igre jednog restorana.

Bacanju boca u more pridružili su se i ostali, pa čak i jedan ribar koji inače dobavlja ribu restoranu, zatim skiper (o kojem pišu da je kapetan broda), a angažirali su čak i djecu. Ipak, ovakav potez mogao bi skupo koštati restoran i sve one koji su bacali otpad u more.

Naime, odredbama Zakona o gospodarenju otpadom zabranjeno je potapanje otpada u more, a inspekcijski nadzor nad provedbom toga Zakona i propisa donesenih na temelju njega na području unutarnjih morskih voda i teritorijalnog mora Republike Hrvatske te isključivog gospodarskog pojasa Republike Hrvatske obavljaju Ovlaštene osobe Obalne straže Republike Hrvatske, pojasnili su iz Državnog inspektorata Republike Hrvatske, prenosi Morski.hr.

Screenshot 

Kazne za onečišćenje i nepoštivanje propisa kreću se od 660 i 6600 eura. Jakša se o svemu naknadno oglasio na svojem Facebooku.

'Boce se vade iz mora odmah po bacanju. Ljudi čekaju da ih skupe jer Gariful je vrhunski restoran i to se ne propušta', napisao je u objavi.