PREMINULA ZVIJEZDA 'ROCKYJA': Zbog uloge je bio nominiran za Oscara, a u zrelim godinama postigao je nevjerojatan uspjeh

Utjelovio je najboljeg prijatelja poznatog boksača.

Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

'Ma daj, odlaze nam veliki ljudi', napisali su obožavatelji na društvenim mrežama nakon što su doznali da je preminuo Burt Young, glumac koji je bio najpoznatiji po ulozi Paulieja Pennina iz filmova o Rocykju. Kako navodi The Guardian, smrt je potvrdila njegova kći Anne More Steingieser. 

Preminuo je Los Angelesu, a uzrok smrti nisu navodili. Imao je 83 godine. Burt je utjelovio Rockyjeva najboljeg prijatelja i velikog pomoćnika u svemu, a glumac Sylvester Stallone ga se prisjetio i uputio divne riječi.

'Mom dragom prijatelju Burtu Youngu, bio si nevjerojatan čovjek i umjetnik, i meni i svijetu ćeš jako nedostajati', napisao je i objavio fotografiju iz filma.

Burt je 1950-ih bio u marincima, ali počeo je studirati glumu čim je za to dobio priliku. Iako ga mnogi pamte po ulozi u Rockyju, zbog koje je i bio nominiran za Oscara za najboljeg sporednog glumca, tijekom karijere glumio je i žestoke likove. 

Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia 

Paulie je bio u svih šest originalnih Rockyjevih nastavaka, a pojavljivao bi se i u TV serijama. Kad se pozdravio s glumačkom karijerom, okrenuo se slikarstvu i u tome bio vrlo uspješan. Njegova djela su izložena po raznim galerijama diljem svijeta. 

Više fotografija glumca Sylvestera Stallonea i supruge pogledajte u galeriji: 

Instagram Sylvester Stallone i Jennifer Flavin zajedno su dobili tri kćeri