KRUŽI LAŽNA FOTOGRAFIJA GOLE LIDIJE BAČIĆ: Pjevačica reagirala na način koji je sve iznenadio

Lidija nije jedina žrtva umjetne inteligencije.

Robert Gašpert

Posljednjih dana Internetom kruži naga fotografija Lidije Bačić, koja je zapravo lažana. Naime, netko ju je kreirao uz pomoć umjetne inteligencije, a riječ je o fotografiji koju je Lile ranije podijelila na svojim društenim mrežama.

Lile je tu istu fotografiju u bijelom kupaćem kostimu sada ponovno objavila i na taj način opovrgnula autentičnost sporne fotografije. Na fotografiji Lile pozira u zrcalu raspuštene kose, a u ruci drži fotoaparat.

Slična sudbina kao Lile, nedavno je zadesila i Nives Celzijus, čije je lažna gola fotografija također kružila mrežama. Nives je kasnije objavila izvornu fotografiju, na kojoj, baš kao i Lile, nosi bijeli kupaći kostim.

'Mogli bi se našaliti i primjetiti da se fotošop majstor malo žurio i zaboravio nakeljiti tetovažu. Ali nećemo se šaliti jer ovaj DEEPFAKE je kazneno djelo', poručila je nedavno Nives.

Instagram 

Objava je tada prikupila veliki broj reakcija, a Nives su brojni obožavatelji i prijatelji pružili veliku podršku. Slična situacija je danas i s njezinom kolegicom, Lidijom.