Show 'MasterChef' u šestoj je sezoni emitiranja, a za Damira Tomljanovića, Stjepana Vukadina i Melkiora Bašića to je treća sezona otkako su dio ovog kulinarskog spektakla.
Pored dodatnog televizijskog staža, žiri omiljenog kulinarskog showa je iz treće sezone izašao s dodatnim 'bonusom'.
'Dobio sam osam kilograma, tako da smo se lijepo rasporedili. Najveći je problem što ih sada teško skidam, kako to biva kada u zimu uđete s kilažom. Ljeto nije problem, tada zbog posla najviše smršavimo, i to poprilično. Moram priznati da stojim na 104 i trebam se nekako vratiti na 96, 97 kilograma prije sljedeće sezone, inače će mi morati mijenjati cijelu garderobu', rekao je Tomljanović za Jutarnji list.
Kako je Damir poznat po tome da ekstremno voli slatko pitamo, odgovorio je i koja je slastica pod obavezno na blagdanskom stolu njegove obitelji.
'Orahnjača! A tajna dobre orahnjače je duplo više oraha nego što ide po receptu', rekao je simpatični kuhar.
Što tiče Melkiora, na njega se treća sezona odrazila kao i prethodne dvije. Puno se sjedi, po cijele dane jede jer se mora, pa je sada ponovno stigao na 96 kilograma težine s početnih 90.
'Nakon blagdana sto posto imat ću stotku. Ali, to je tako svake godine poslije 'MasterChefa'. A onda početkom godine malo pripazim na prehranu, nije to nikakva dijeta, i počnem ići u teretanu. Krene i posao, onako intenzivnije, i kile se same istope', otkriva Melkior.
Miljenik žena, otkrio je i što se jede kod obitelji Bašić na sam Božić.
'Jedemo što nam se jede. Običaj je da se patka jede za Staru godinu, no mi ćemo je jesti za Božić. Dugo je nismo jeli i baš smo se zaželjeli' - rekao je Melkior i podijelio niz zlatnih savjeta.
'Sva perad se soli dan prije. Treba u hladnjaku 'prenoćiti' posoljena da bi meso bilo mekše, posebno ako je perad domaća. Mlinci se ne kuhaju, nego se u mast u kojoj se pekla patka razlome i zaliju vrućom vodom te povremeno promiješaju. Tako svaki bude za sebe, a ne prekuhan i slijepljen. I ne štedite na masti, mlinci vole mast', poručio je Bašić.
I dok njegovi kolege dobivaju kilograme, chef Stjepan Vukadin ih gubi.
'Prvi dan snimanja imao sam 90, a kraj sam dočekao s 99 kilograma. Skinuo sam kilograme jer sam imao dosta problema s leđima i svaki sam dan pješačio po sedam, osam kilometara. Držao sam se režima, a onda je počeo show. Cijeli dan si od 7-7.30 u studiju pa sve do navečer, do 22-23 sata. Imamo sat vremena pauze i nema tu prostora za šetnju, nema fizičkog rada', objašnjava Vukadin, koji se sada pokušava vratiti na staru težinu.
Možda u malo krivo vrijeme, jer slijede blagdani. Ti dani u obitelji Vukadin izgledaju baš onako intimno, obiteljski, a za Badnjak su im na stolu naravno riba i fritule.
Preferira se bakalar, a Vukadin je otkrio nekoliko svojih malih tajni za bakalar na brudet. Naglasak je na dobrom temeljcu. Nikad ne uzima vakuumirani bakalar, premda je njega lakše očistiti i nije ga potrebno toliko namakati. Prvo ga skuha, pa tek onda čisti. Ne voli ni s čim pretjerivati, a kao mali trik, osim bakalara, krumpira, češnjaka i peršina, stavi malo poriluka i prosijanih krušnih mrvica.