TKO SU FINALISTI 6. SEZONE 'MASTERCHEFA'? Luka ima 19 godina, a Sarah je ljubav prema kuhinji naslijedila od važne osobe

Podršku će im dati bivši kandidati šeste sezone.

Nova TV

Za laskavu titulu novog MasterChefa večeras se bore već poznati finalisti Luka Veić i Sarah Mikulec. Podršku će im dati bivši kandidati šeste sezone koji će kuhanje dvoje najboljih natjecatelja pratiti s galerije. Svi su složni da su Luka i Sarah definitivno zaslužili biti u velikom finalu šeste sezone kulinarskog showa.

Luka ima 19 godina i dolazi iz Neorića, malog sela u zaleđu Splita. Njegov je djed bio veliki gurman i želja mu je bila da sinu ostavi mesnicu, a da s Lukom i njegovom mamom, koja je kuharica, otvori obiteljski restoran. Djed je, nažalost, preminuo prije nego što su uspjeli realizirati tu ideju.

Nova TV 

Veliki utjecaj na Lukino kuhanje ima i ujna koja obožava kuhati i s njom najčešće razmjenjuje recepte, kuhinjske aparate i ideje. U kuhinji ga zanimaju tehnike i moderno dekoriranje. U slobodno vrijeme Luka pleše folklor u Muću.

Sarah ima 29 godina i živi u gradu Aalborgu u Danskoj. Nakon što je završila srednju školu u Zagrebu za primijenjenu umjetnost i dizajn, s dečkom je prije gotovo sedam godina otišla na studij u Dansku. U Danskoj je završila fakultet za turizam i menadžment. Sarah je u kuhinji odmalena pomagala mami koja se specijalizirala za vegetarijansku kuhinju, osobito makrobiotiku, a izdala je i svoju kuharicu.

Nova TV 

Sarah je do 15. godine bila vegetarijanac. Sarah ima veliku obitelj te ima još dvije sestre i tri brata. U slobodno vrijeme proučava recepte i videe. Kaže da njezin dečko stalno hvali njezino kuhanje pred prijateljima i svima govori da će joj jednom otvoriti restoran jer svi trebaju probati njezina jela.