'Prezentacijom najljepši tanjuri, ali problem je okusa i tehnika. Neke su stvari falile na glavnom jelu. Ne znam jesi li stavila dovoljno paprike u kelj, pa je falio mali 'kik' tom jelu', rekao je chef Deni Srdoč, čija su tri slijeda jela morali replicirati polufinalisti 'MasterChefa' 2021. godine. On je Kvarneru donio prve Michelinove zvjezdice pa ne čudi da su Ivan Temšić, Gorana Milaković Goge i Željka Bleuš imali tremu kuhajući za njega. 

Masterchef
Nova TV 

Kad su se zbrojili svi bodovi i žirija i chefa Srdoča, najviše ih je dobila Gorana, čak 32, nakon nje Ivan 28 bodova i svega dva boda manje Željka, koja je time završila svoju utrku za MasterChef.

Željka Bleuš
Nova TV 

Iako joj je ulazak u finale promaknuo za dlaku, a u finalu je pobijedio Ivan Temšić, to nije obeshrabrilo simpatičnu Željku iz Korčule, koja je u više navrata izmamila osmijeh na lice mnogih tijekom emisije. Govorila je na korčulanskom, što je svima bila predivno, a vedar duh nije ju napuštao ni u najtežim trenucima u showu.

Ivan Temšić je pobjednik Masterchefa
Jadran Babić 

Ranije smo pisali kako se Ivan Temšić odlično snašao nakon showa, otvorivši svoj restoran u Splitu, baš kao i Goge, drugoplasirana kandidatkinja te sezone 'MasterChefa', koja je u rodnom Splitu otvorila bistro. A čime se bavi Željka, koja je završila na trećem mjestu? 

Ove godine Željka je dobila kulinarsku stipendiju koju Coca-Cola HBC Adria dodjeljuje u sklopu projekta 'Raise the Bar', a koja joj omogućuje profesionalno usavršavanje na uglednim svjetskim učilištima kao što su Le Cordon Bleu, École Ducasse i ALMA – La Scuola Internazionale di Cucina Italiana. Stipendija joj je dodijeljena 18. travnja u Zagrebu, a tim povodom se Željka oglasila na Instagramu. 

'Odrađeno! Jedan zadatak s liste 'New year, New me' za 2023 odrađen. Jednostavno san se morala prijavit na 'Raise the bar', da nadoknadim to što smo ja i Gorana pustile da Ivan Temšić preuzme titulu MasterChefa. Sad će Temša napokon mirno da spava! Šalu na stranu, hvala svima koji su bili uz mene i dali mi veliki poticaj za naprid', napisala je Željka, a u komentarima su joj se javili i Temšić i Goge, s kojima je ostala u odličnim odnosima.

Nakon te objave na društvenim mrežama u travnju, Željka ništa više nije objavljivala. Međutim, ako je suditi prema njezinim prethodnim objavama na Instagramu, nije se udaljila od slastica. Peče torte za rođendane i ukrašava ih, za što itekako ima talenta i, što bi se reklo, 'smisla'. 

Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović  su žiri u MasterChefu
Nova TV 

Vjerni gledatelji MasterChefa sjećaju se kako su se u izazovima u showu morali peći i kolači, torte i razne slatke delicije, a Željka je uvijek bila među boljima, ako ne i najbolja. Dobivala je pohvale chefova; Melkiora, Stjepana, kao i njezina mentora Damira.

undefined
Nova TV 

Stoga i ne čudi da je nakon emisije odlučila krenuti u tom smjeru, a želja joj je da njezina avantura u MasterChefu ne ostane samo lijepa uspomena, već da od toga stvori veliku priču i da u životu radi ono što uistinu želi - kuha. 

Više o kandidatima 'MasterChefa' pogledajte u galeriji: 

Nova TV Ivan Temšić pobijedio je u MasterChefu 2021. godine, a iza sebe je ostavio Goranu Milaković Goge i Željku Bleuš