NIKO KRANJČAR DAO GOLEMU NAPOJNICU: Našem slavnom rukometašu žena pak nije dala da konobaru ostavi 15 kuna

Jedan je konobar progovorio o napojnicama koje daju poznati Hrvati.

Filip Hofer

S početkom ove godine u Hrvatskoj je počela široka primjena novog modela fiskalizacije napojnica koju ćete u većini ugostiteljskih objekata, ali i u drugim uslužnim obrtima poput frizerskih ili kozmetičarskih salona, moći platiti i bankovnom karticom preko POS uređaja. Zbog toga se iznova povela rasprava o napojnici kao takvoj – treba li je davati i u kojim iznosima.

Konobar predstavljen kao Darko jer nije želio otkriti svoje prezime, za N1 je ispričao svoja iskustva s bakšišom, a najviše je pričao je radu u jednom fensi wine baru u Zagrebu, u kojem je dobio svoju najveću napojnicu.

'Od Nike Kranjčara, slobodno to napiši', rekao je novinaru, a potom ispričao što je bilo.

Story 

'Ušao je sam, njegovo je društvo došlo poslije. Znao je točno koje vino hoće, nije trebalo ništa crtati. Bila je nedjelja navečer, skoro prazan lokal i pustio sam Jessie Ware, onaj prvi album je tada bio friški, bomba. Nisam ih požurivao pa su ostali duže i naručili još. Dakle platio je prvo vino i ostavio 400 kuna. Bum – hvala lijepo! Kad je plaćao drugo, opet ostavlja 400. Rekoh, majstore previše je. Samo se nasmijao i zahvalio još jednom. Gospodin čovjek', kaže Darko.

A potom je ispričao što mu se dogodilo s našim slavnim rukometašem.

'A u Zadru mi je bio jedan naš slavni rukometaš sa ženom i klincem. Idem mu izvratit 15 kuna. On govori 'u redu je', a žena ga ljutito pogleda i kaže 'nije u redu'. I uzme novac', ispričao je.