'Moje misli su uz Helenu i klince, ovo je baš teška situacija za njih': Ida Prester prokomentirala skandal s Matanićem

Reakcije javnosti ne stišavaju se od jučer poslijepodne.

Instagram

Naš popularni redatelj, Dalibor Matanićpriznao je da je seksualno uznemiravao kolegice na setu, zbog čega se javno ispričao. Na Facebooku je otkrio da se samostalno prijavio u ustanovu za liječenje, a onda je izbrisao svoj profil.

'Tek sada kad sam se samostalno prijavio u ustanovu za liječenje ovisnosti i u radu sa stručnim osobama, osvijestio sam da sam na neprimjeren način uznemiravao kolegice. Sve se zbivalo u trenucima kad sam bio pod utjecajem alkohola ili droga. Naš posao je užasno stresan, ali to me naravno nikako ne opravdava.

Goran Čižmešija 

Volio bih prije svega da u ovome budem budem primjer drugim kolegama, riječ je o vrlo osjetljivom terenu u kojem se neki od nas očito ne snalaze najbolje. Dijelu žena već sam se osobno ispričao i molio za oprost. Nastavit ću to najponiznije i s punim respektom raditi tijekom liječenja', dio je njegove Facebook objave.

Reakcije javnosti ne stišavaju se od jučer poslijepodne, a situaciju je prokomentirala i glazbenica i voditeljica Ida Prester, koja je s njim nedavno pozirala na naslovnici jednog časopisa.

Instagram 

'Nisam iz filmskog svijeta, s Matanićem nisam nikad poslovno surađivala. U zadnje vrijeme sam ga najviše sretala s Helenom, fenomenalnom, duhovitom i dragom ženom. Naslovnicu sam snimila na poziv redakcije, jer sam u to vrijeme pripremala kampanju Štit.

Matanić je također bio odabir redakcije - znamo ga kao borca za prava žena, uvijek je najglasnije osuđivao seksualne predatore i davao podršku #metoo pokretu. I u svojem radu se rado doticao tih tema. Tim je ovo sve još gore. Svako nasilje se treba istražiti i osuditi. Pružam apsolutnu podršku svim žrtvama! A moje misli su i uz Helenu i klince, ovo je baš teška situacija i za njih', rekla je Prester za Jutarnji.

Više fotografija Helene i Dalibora pogledajte u galeriji:

privatna arhiva Dalibor Matanić i Helena Minić Matanić u Marrakechu