'Razgovarao sam s prijateljima Kate Middleton, evo što se zbilja događa u Kensingtonskoj palači': Istina će sve šokirati

Misterij koji obavija princezu od Walesa Kate Middleton potaknuo je njene fanove da se upitaju što se zaista događa iza zatvorenih vrata Kensingtonske palače.

MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Misterij koji obavija princezu od Walesa Kate Middleton potaknuo je njene fanove da se upitaju što se zaista događa iza zatvorenih vrata Kensingtonske palače.

Kate se smatra pokretačkom snagom kraljevske obitelji, a u prilog tome svjedoči ovotjedno izvješće u kojem se britanske kompanije poziva da uvedu načine rada prilagođenije obiteljima. Glasnogovornik palače naglasio je pak, da iako Kate sudjeluje u tom projektu, to se ne bi trebalo smatrazi njenim povratkom na posao.

Rad sa udrugom Royal Early Childhood Foundation znak je Kateine posvećenosti ovoj temi, a iako se bori s rakom uzela je vremena da se uključi u projekt.

Kate je u ožujku u video snimci otkrila da se bori sa zloćudnom bolešću te zamolila za vrijeme, prostor i privatnost dok ne završi liječenje'. Tad je pojasnila da se podvrgnula preventivnoj kemoterapiji nakon što joj je dijagnosticiran rak. Dva mjeseca prije toga bila je podvrgnuta abdominalnoj operaciji.

Od božićne mise nije se pojavila u javnosti, ove godine nije imala javne angažmane, a rok za njeno pojavljivanje u javnosti i povratak na posao samo se produljuje. Njeni prijatelji medijima su dali naslutiti da se Kate neće do jeseni pojaviti na poslu.

Naravno, to sve ovisi o tome hoće li se oporaviti.

James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Svi aspekti posla, naročito oni koje dijeli s princem Williamom, stavljeni su na čekanje. Tako je zasad pauzirana reorganizacija njihovog kućanstva, koja je najavljena u rujnu prošle godine. Tada su namjeravali stvoriti novu ulogu glavnog izvršnog direktora, koji bi bio odgovoran za oko 60 zaposlenika, a odgovarao bi direktno Kate i Williamu. Naime, dosad se odgovaralo privatnim tajnicima, što im je davalo preveliku moć.

Potraga za glavnim upraviteljem domaćinstva obustavljena je zbog Kateine bolesti. Naime, nitko ne želi vršiti pritisak na Kate, a svima je sad važno samo da ona ozdravi.

Profimedia 

'Prošla je kalvariju ove godine. U praksi to znači da velike odluke, poput imenovanja novih kadrova, mogu pričekati. Koliko je njena uloga u zemlji važna govori činjenica da je dobila onoliko vremena koliko joj je bilo potrebno', tvrdi Richard Eden u svojoj kolumni.

Eden je naglasio i da je kralj Charles želio da ga javnost vidi dok se liječio od raka, no njegova snaha to ne želi.
'Kao suveren, kralj Charles je u vrlo različitom položaju od princeze od Walesa. Javnost ga treba vidjeti, ali ne moraju vidjeti princezu dok se oporavlja', dodao je.