Slavna glumica zatekla svog oca i muža u krevetu: Majka ju je upozoravala prije vjenčanja, ali nije slušala

Slavna glumica Vanessa Redgrave, publici najpoznatija po ulogama u filmovima ‘Coriolanus’ i ‘Pisma Juliji’, imala je izuzetno zanimljivu životnu priču, a proživjela je neke zaista nesvakidašnje teške trenutke.

Supplied by LMKMEDIA / Landmark / Profimedia

Kad je slavna glumica Vanessa Redgrave došla u restoran s kritičarem Bernardom Levineom, odmah je očarala redatelja Tonyja Richardsona, koji joj je poslao papirić s porukom.

Kako Vanessa nije ponijela naočale, zamolila je Levinea da joj pročita poruku koja je završavala riječima: 'I poruči gospodinu Levineu da se je**'.

Vanessa se nakon toga prestala družiti s Levineom, a s Richardsonom je započela strastvenu romansu koja je bila toliko intenzivna da se njegov tadašnji cimer žalio na polomljen namještaj nakon što bi Vanessa spavala kod njih u stanu.

Ronald Grant Archive / Mary Evan / Mary Evans Picture Library / Profimedia 

Par se vjenčao 1962., a iako se Vanessa nadala sretnom životu, između njih dvoje se ispriječila činjenica da je Tony Richardson bio biseksualac, volio je i muškarce i žene.

Njegova seksualna orijentacija nije bila tajna u Hollywoodu, pa je čak i Vanessina majka Rachel otvoreno izražavala svoje sumnje da je Tony sklon muškarcima.

TopFoto / Topfoto / Profimedia 

S tim je i sama imala teškog iskustva, budući da je biseksualac bio i Vanessin otac, slavni glumac Michael Redgrave. On je ju je često varao i s muškarcima i sa ženama.

Iako se njeni roditelji nikad nisu rastali, spavali su u odvojenim sobama. Svatko je imao svoje ljubavnike, a jedan od Michaelovih ljubavnika čak je povremeno živio s njima.

Harlequin Productions Ltd. / Christophel Collection / Profimedia 

Nakon vjenčanja, Vanessina je karijera krenula uzlaznom putanjom, dok je Tony bio ogorčen jer mu je Oscar promaknuo u čak četiri navrata, a utjehu je tražio u izlascima.

Sve više vremena počeo je provoditi s glumicom Jeanne Moreau, dok je Vanessa bila posvećena odgoju njihovo dvoje djece.

'Osjećam se potpuno sluđeno. Jeanne ima nevjerojatnu seksualnu energiju i potpuno je drugačija od ostalih ljudi', rekao je otvoreno supruzi, koja se ipak trudila da njihov brak uspije.

Collection Christophel / AFP / Profimedia 

Od svega je odustala kad se Tony s Jeanne preselio u Rim zbog snimanja filma. Otišla je tad u Rusiju, no nakon nekog vremena poželjela je ipak još jednom popraviti stvar sa suprugom i vratila se u njihov stan.

Upravo tad se dogodio presudan trenutak u njenom životu. Redatelj Brian Desmond Hurst bliskim je prijateljima ispričao da se glumica vratila u stan i zatekla Richardsona u krevetu sa svojim vlastitim ocem.

'Draga, ti ga voliš, ja ga volim. Ne vidim u čemu je problem', navodno je rekao njen otac.

Glumica ovo nikad nije potvrdila, no od Tonyja se razvela nakon 5 godina braka, a usprkos svemu ostali su u prijateljskim odnosima.

'Ako nekog volite, zaista je glup da prekinete svaki kontakt s njim. To što više nemate razloga da živite zajedno, ne znači da ne treba sačuvati ba nešto što vas povezuje', rekla je jednom.

Njih dvoje su se zajednički brinuli za svoje dvoje djece, a u bliskim su odnosima ostali sve do njegove smrti 1991. godine.