Počela je živjeti razvratno kad se udala: Pobjegla je iz raja da bi dane provodila onako kako je htjela

Od malih nogu se naučila izboriti za sebe.

Andy Von Pip/ZUMA Press Wire/Shu / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pjevačica i glumica Grace Jones i u osmom desetljeću satima nastupa na pozornici. Za sebe je uvijek govorila kako joj je puno pomoglo to što je odrasla s tri brata pa se uvijek natjecala s njima i trudila se da bude bolja od njih. 

Profimedia 

'To je utjecalo na to da kasnije postanem borbena. Kad sam bila model, kolegice su me optužile da im kvarim imidž i da zbog moje eksplozivne naravi ljudi imaju loše mišljenje o tamnoputim manekenkama. Već s 18 godina sam znala zaurlati na agente da nam plate za reviju koju smo nosile. I platili bi. Morala sam se boriti za sebe', napisala je Grace u autobiografiji. Djetinjstvo joj je ostalo u ružnom sjećanju jer su joj se majka i otac iz Jamajke preselili u Ameriku. Otac joj se pokušao ubiti, a onda se preobratio i postao svećenik. Djeca su tada živjela s bakom i njezinim suprugom. 

'Bio je strog prema nama, stalno nas je kažnjavao. Bilo je to pravo fizičko zlostavljanje. Mrzila sam ga. Djetinjstvo su mi obilježile batine i Biblija. Nisam smjela nositi ni sandale u kojima bi mi se vidjeli prsti. Kosa je uvijek morala biti ravna i uredna', otkrila je. Kasnije je dobila još četvero braće pa je s 18 otišla u New York i postala go-go plesačica. Time je plaćala stan i hranu, a spasio ju je modeling. 70-ih je u Parizu nosila revije eminentnih dizajnera. 

Hitom 'Love is the Drug' postigla je veliki uspjeh, a onda je ušla u svijet droge. 

'Uzimala sam jako dobar LSD, djelovao je i po tri dana. Šmrkali smo kokain redovito. Zbog posjedovanja droge sam jednom završila i u pritvoru', ispričala je. Godine 1979. surađivala je s grafičkim dizajnerom i fotografom Jeanom-Paulom Goudeom (85) donijela joj je sina Paula (44).

Grace se udala samo jednom i to 1996. za tjelohranitelja i pjevača Atila Altaunbaya. Brak je potrajao do 2004., a onda su se razveli jer joj je u svađi gurnuo ispod vrata 2 kuhinjska noža. I tijekom braka je navodno živjela razvratno, a nakon razvoda pogotovo. Bila je u turbulentnoj vezi sa švedskim glumcem Dolphom Lundgrenom (66), s kojim je često imala grupni spolni odnos. On joj je pomagao da se makne od droge, ali nije uspjela u tome. 80-ih je glumila u 10-ak filmova, a najpoznatiji su 'Conan' i 'Pogled na ubojstvo' u kojem je bila Bondova djevojka. U životu žali, kaže, samo zato što je odbila ulogu u filmu 'Blade Runner'.