Novac i slava stvari su koje želi postići većina glumaca, a posebno su ostvarive onima u Hollywoodu. Za neke poput Brada Pitta, Georgea Clooneyja i Angelinu Jolie znamo reći kako su 'postigli nedostižno', ali postoji glumica koja je bogatija od Toma Cruza i Julije Roberts, a vjerojatno nikad niste čuli za nju. 

Jami Gertz
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Najbogatija glumica na svijetu nije bila aktivna u toj industriji već godinama. Riječ je o američkoj glumici Jami Gertz (58), najpoznatijoj po ulozi u filmu 'Izgubljeni dječaci' iz 1987. U 2023. je njezina neto vrijednost bila čak 3 milijarde dolara. Glumila je u filmovima 'Twister', 'Manje od nule', 'Šesnaest svijeća', 'Crossroads', seriji 'Seinfeld' i mnogim drugima. Iako svoje bogatstvo nije zaradila glumom, već poslovnim uspjesima svojeg supruga, piše Stil

Jami Gertz
USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia 

2022. se nakratko vratila glumi ulogom u filmu 'I Want You Back', ali brzo se ponovno maknula od očiju javnosti. Ona i suprug suvlasnici su NBA tima Atlanta Hawks te manjinski vlasnici Milwaukee Brewers. Suprug Jamie Gertz je Tony Ressler, američki investitor i milijarder. 

Zajedno su osnovali udrugu Ressler-Gertz, koja se fokusira na umjetnost, obrazovanje, zdravstvo i židovske organizacije te su donirali rekordnih 10 milijuna dolara 2012. godine. 

I Want You Back