'Stvarno je pametna!' Brozovića je supruga očarala pameću i teškim studijem, a on je napustio srednju školu

Nogometaš je 2016. godine u tajnosti oženio diplomiranu biologinju, o kojoj su svojevremeno pisali i britanski mediji.

Instagram Silvija i Marcelo Brozović

Nogometaš Marcelo Brozović objavio je kraj svoje reprezentativne karijere.

Za hrvatsku reprezentaciju odigrao je 99 utakmica, a oprostio se emotivnim pismom koje je objavljeno na službenoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza.

'Poznajete me dovoljno dobro da znate kako nisam od puno riječi, pa bi zapravo za ovo oproštajno pismo bila dovoljna i samo jedna brojka. 99. Toliko sam puta imao čast nastupati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i s tim ću brojem završiti reprezentativnu karijeru', poručio je Brozović.

Istaknuo je i kako je za Hrvatsku uvijek davao sve od sebe i da je u dresu reprezentacije ostvario sve što je ikad mogao poželjeti, pa smatra da je vrijeme za 'nove snage'. Zahvalio se i svima koji su bili dio tog njegovog puta, uključujući i izbornike Niku Kovača, Antu Čačića te Zlatka Dalića, a posebnu zahvala uputio je svojoj obitelji.

'Velika hvala ide mojoj obitelji i najbližim ljudima jer su mi uvijek bili najvažnija potpora. Sretan sam što sam i s njima mogao dijeliti te najveće trenutke u povijesti hrvatskog nogometa, kao i s navijačima koji su živjeli, slavili i tugovali zajedno s nama - hvala vam na podršci, posebno kada je bilo teško', napisao je. Dodao je i kako mu je posebno teško bilo oprostiti od ekipe iz reprezentacije, posebno istaknuvši Luku Modrića i Matea Kovačića

Marcelo Brozović se u nogometu počeo dokazivati već kao vrlo mlad pa je s 15 godina napustio srednju školu i posvetio se sportu.

'S nekih petnaest godina počeo sam igrati za seniore u Dragovoljcu, ali zbog školskih obaveza nisam mogao biti na dva treninga dnevno. Neki put bih i markirao iz škole. Stari mi je onda rekao da je najbolje da me ispiše i ja sam se složio’, rekao je ranije Brozović za Jutarnji list.

S druge strane, njegova supruga Silvija Brozović, djevojački Lihtar, diplomirala je biologiju na PMF-u.

Instagram 

'Privukla me je izgledom. Stvarno je pametna', rekao je nogometaš jednom prilikom.

Par se upoznao 2012. godine u Velikoj Gorici i brzo nakon toga su započeli vezu. Marcelo je u to vrijeme zbog nogometne karijere morao preseliti u Italiju, a Silvija e otišla za njim čim je diplomirala.

Vjenčali su se na Badnjak 2016. i to u tajnosti, u društvu najbližih ljudi. Unatoč njegovoj velikoj popularnosti u domovini, ali i vani, Marcelo je uspio do kraja za sebe zadržati vijesti o obje trudnoće i porodima. Kćer Aurora je na svijet stigla u proljeće 2017., a sin Rafael se rodio u listopadu 2019.

Silvija njihove obiteljske fotografije često dijeli na Instagramu, gdje je prati više od 22 tisuće ljudi, a voli se pohvaliti i svojim izgledom.

O gospođi Brozović pisao je i britanski The Sun, koji je tijekom Svjetskog prvenstva u Kataru objavio listu najljepših WAGsica, a među njima su se našle i tri supruge hrvatskih nogometaša.

'29-godišnja Silvija glamurozna je supruga Marcela Brozovića, zvijezde Inter Milana', pisao je tada britanski tabloid.

Brozović s obitelji od prošle godine živi u Saudijskoj Arabiji, jer je igra za tamošnji klub Al Nassr, u kojem mu je suigrač Cristiano Ronaldo.