Nema dileme oko toga što je trenutno udarna tema u Hrvatskoj. Uoči prve utakmice koju Vatreni danas igraju protiv Španjolske, zemljom je ponovno zavladalo navijačko ludilo.

Jasno je da mnogobrojne fanove naših Vatrenih zanima baš svaka sitnica o njima. Od toga kako igraju, do njihovih supruga, djece pa čak i roditelja i braće i sestara, hrvatsku javnost o njihovim herojima zanima baš sve, a mi smo se ovaj put odlučili prisjetiti detalja kojima su naši reprezentativci odlučili ukrasiti svoja tijela-njihovih tetovaža.

Neki zasad nisu stavili niti jednu tetovažu, no neki su zato svoju kožu pretvorili u prava umjetnička djela i svojim iscrtanim tijelima privlače pozornost.

Marcelo Brozović

Naš Vatreni poznat kao veliki obožavatelj tetovaža je Marcelo Brozović. On trenutno ima 20-ak tetovaža.

Obje ruke su mu od šaka do ramena prekrivene različitim tetovažama. Na lijevoj ruci ima tetovirane motive ruže, nogometne lopte, krune... Na šaci nosi dvije kockice za igru uz koje se smjestio logo njegovog modnog brenda Hardwork Epic Brozo, žuti emotikon koji se drži za bradu, a koji je britanski The Sun svojedobno uvrstio na popis najružnijih tetovaža nogometaša.

Posebno mu se ističe tetovaža na vratu koja prikazuje malenu bombu zbog koje su ga ranije zezali njegovi suigrači.

Marcelo Brozović ima 20 tetovaža
Profimedia 

'Majko moja mila, prešao si igricu', napisao mu je tad Ivan Perišić.

'Puko si kao kokica, a ne bombica', poručio mu je Dejan Lovren.

Borna Sosa

Mladi Borna na sebi ima 15-ak tetovaža, a većinu je posvetio omiljenim glumcima. Osim Leonarda Di Caprija, Heatha Ledgera i Johnnyja Deppa, 24-godišnjak ima i tetovažu s likom košarkaša Michaela Jordana i jednu koju je posvetio Kobeu Bryantu.

Borna Sosa studirao je komunikacijski menadžment
Goran Čižmešija 

Također, na prsima ima tetovažu posvećenu Chesteru Benningtonu, preminulom frontmenu benda Linkin Park. Do njega ima tetovažu mladog Anakina Skywalkera i pokraj njega lik Darth Vadera iz Star Warsa. Osim toga, ima i natpis ‘90's kid’, čime aludira na vrijeme kada je rođen i odrastao.

Jednu tetovažu posvetio je rodnom Zagrebu uz koji je posebno vezan. Ima još i raznih zanimljivih tetovaža na rebrima i leđima, ali rijetko ih pokazuje pa se mogu vidjeti tek na ponekoj fotografiji na Instagramu.

Domagoj Vida

Za razliku od nekih svojih kolega, Domagoj Vida ima samo jednu tetovažu. Na lijevoj ruci istetovirao je portret Pape Ivana Pavla II.

Domagoj Vida
Markos Chouzouris / Eurokinissi / imago sportfotodienst / Profimedia 

Ivan Perišić

Perišić ima jednu od najzanimljivijih i najneočekivanijih tetovaža među nogometašima ima Ivan Perišić koji je istetovirao kokoš s loptom što je posveta njegovom simpatičnom nadimku iz djetinjstva: Koka.

ivan perišić
Igor Kralj / PIXSELL 

Na istoj nozi je list ukrasio podsjetnikom na doček u svom rodnom gradu, Omišu, gdje su mještani nakon velikog uspjeha Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji na utvrdi Mirabela izvjesili hrvatski dres s njegovim brojem četiri.

Ivan Perišić
Marko Lukunic/PIXSELL 

Na desnoj nozi od travnja ima tetovažu Brugesa, grada u kojem je na počecima nogometne karijere dobio mnogo prilika.

Martin Erlić

Naš mladi reprezentativac na lijevom ramenu ima istetovirane stepenice i sat, na potkoljenicama riječi 'courage' (hrabrost) i 'strength' (snaga) kao i lik spartanskog vojnika na lijevoj natkoljenici.

Ivica Ivušić

Ivica je ranije rekao da obožava tetovaže, ali da nastoji ne pretjerivati. Istaknuo je da svaka njegova tetovaža ima određeno značenje. Na desnoj ruci su mu istetovirano žensko lice, veliki sat i ruže.

Profimedia, David Blunsden / Actionplus / Profimedia Hrvatska nogometna reprezentacija ima odličnu ekipu, a mnogi tvrde da imamo i najzgodnije nogometaše