Ako nije bilo na Instagramu, kao da se nije dogodilo! Ovu rečenicu čuli smo svi milijun puta. Na čari popularne društvene mreže pale su brojne poznate osobe, kako u svijetu, tako i u Lijepoj Našoj. Imuni nisu ostali niti domaći nogometaši.

Vatreni su aktivni na Instagramu
Profimedia 

No znate li tko su najpopularniji hrvatski nogometni reprezentativci, te koliko pratitelja trenutno imaju? Niti jedan nema manje od 70 tisuća fanova na toj društvenoj mreži, a jedan ih je skupio preko 25 milijuna. 

Vatreni s manje od 100 tisuća pratitelja

U ovoj kategoriji našla su se tri Vatrena – Bruno Petković, Borna Sosa i Lovro Majer. Petković ima nešto više od 75 tisuća pratitelja, Sosa ih je skupio oko 76 tisuća, dok ih Majer ima skoro 90 tisuća.

Vatreni s više od 100, a manje od 200 tisuća pratitelja

Četiri hrvatska reprezentativca spadaju pod u ovu skupinu: Marko Livaja, Borna Barišić, Nikola Vlašić i Mario Pašalić. Livaja ima nešto više od 120 tisuća pratitelja, Barišić oko 126 tisuća, Vlašić gotovo 140 tisuća, a Pašalić preko 190 tisuća.

Vatreni s više od 200 tisuća, a manje od milijun pratitelja

Tri Vatrena skupila su preko 200 tisuća fanova na Instagramu, no još nisu dosegli milijun. Riječ je o Dominiku Livakoviću koji ima oko 215 tisuća pratitelja, Jošku Gvardiolu koji ih je skupio preko 275 tisuća i Andreju Kramariću kojeg prati oko 360 tisuća fanova.

Vatreni koji imaju preko milijun pratitelja

Čak petorica domaćih reprezentativaca mogu se pohvaliti s preko milijun pratitelja na Instagramu. Jedan od njih je Marcelo Brozović koji ima milijun i 100 tisuća fanova na toj društvenoj mreži, dok Ivana Perišića prati milijun i 600 tisuća korisnika.

Treće mjesto popularnosti na Instagramu pripalo je Dejanu Lovrenu kojeg prati dva milijuna i 600 tisuća obožavatelja. Na drugom mjesto našao se Mateo Kovačić koji je skupio četiri milijuna i 700 tisuća fanova. Prvo mjesto pripalo je Luki Modriću koji ima čak 26 milijuna pratitelja na Instagramu.

Većina ovih reprezentativaca uglavnom dijeli fotografije s nogometnog terena, no ponekad neki od njih objavi i privatne fotke te videa. Tako je Lovren nakon utakmice s Belgijom podijelio golišavi selfie Vatrenih iz jacuzzija.

Vatreni u Jacuzziju nakon utakmice s Belgijom
Instagram 

Na fotografiji su se vidjeli: Andrej Kramarić, Ivan Perišić, Joško Gvardiol, Lovro Majer, Borna Barišić, Martin Erlić i Dejan Lovren.

Vatreni u autobusu slave nakon utakmice s Belgijom
Instagram 

Lovren je nakon toga objavio video na kojem dobro raspoloženi nogometaši u autobusu pjevaju hit ‘Večeras je naša fešta’.