Bolest joj je odnijela mamu i tatu kad ih je najviše trebala: Krenula je njihovim stopama i očarala talentom

Da nije tako rano izgubila roditelje, kaže, nikad ne bi postala osoba kakva je danas.

RTL

Tenu Nemet Brankov (30) dosad smo mogli viđati u brojni kazališnim komadima u Gavelli, a odsad ćemo je imati prilike gledati i kao inspektoricu Dariju u RTL-ovoj seriji 'Sjene prošlosti'. Tena slovi za jednu od najtalentiranijih mlađih glumica u zemlji, a kći je izuzetnog cijenjenog pokojnog glumačkog para. Njezini roditelji su Marina Nemet i Slavko Brankov, kojeg mnogi pamte kao Crnog Džeka, lika iz kultnih Smogovaca. 

RTL 

Marina i Slavko imali su snažan utjecaj na odabir karijere njihove Tene, koja je krenula stopama svojih roditelja. 

'Odrasla sam u umjetničkoj obitelji gdje se njegovala ljubav prema kazalištu, filmovima, knjigama i dobroj muzici, to je ono što me oblikovalo i usmjerilo. Teško mi je zamisliti da nisam glumica', rekla nam je jednom prilikom. Da nije tako rano izgubila roditelje, kaže, nikad ne bi postala osoba kakva je danas. koliko god je put bio težak.

'Zahvalna sam na ovome što sam postala, koliko god je put bio težak. Imala sam prekrasno djetinjstvo, a možda je i bolje da sam preskočila pubertetski dio i nadoknadila ga malo poslije. Više ću ga cijeniti. Imala sam baku koja se brinula o meni i naučila me kako da opstanem, prekrasne prijatelje i nikad zapravo nisam bila sama. No najgore je preuzeti odgovornost za sebe, prehraniti se, baviti se papirologijom, a pritom biti i majstor u kući', istaknula je u intervjuu za Story.

Gavella 

Tenin otac Slavko preminuo je 2006. od karcinoma pluća. Imao je 55 godina. Majka Marina je sredinom 2010. bila na rutinskom pregledu i saznala da boluje od zloćudnog tumora. Liječnici za nju nisu imali dobre prognoze, a bila je i na operaciji koja ju je trebala spasiti. Bolest je bila jača i u prosincu 2010. Marina je izgubila bitku s rakom u 51. godini.