Mlada glumica Tena Nemet Brankov jedna od najtalentiranijih mlađih glumica u zemlji, a nedavno smo je imali prilike gledati kao Valentinu u seriji 'Kumovi'.

Inače, Tena je kći našeg pokojnog glumačkog para, Marine Nemet i Slavka Brankova, koji su imali velik utjecaj na njezin odabir karijere.

'Odrasla sam u umjetničkoj obitelji gdje se njegovala ljubav prema kazalištu, filmovima, knjigama i dobroj muzici, to je ono što me oblikovalo i usmjerilo. Teško mi je zamisliti da nisam glumica', kaže mlada glumica.

Tragičan život Tene Nemet Brankov
Robert Gašpert, Arhiva Story 

U nedavnom intervjuu za Story, otkrila je osjeća li se, zbog gubitka roditelja, zakinuta za bezbrižno odrastanje.

'Da toga nije bilo, ne bih se nikad formirala u osobu kakva sam danas, a zahvalna sam na ovome što sam postala, koliko god je put bio težak. Imala sam prekrasno djetinjstvo, a možda je i bolje da sam preskočila pubertetski dio i nadoknadila ga malo poslije. Više ću ga cijeniti. Imala sam baku koja se brinula o meni i naučila me kako da opstanem, prekrasne prijatelje i nikad zapravo nisam bila sama. No najgore je preuzeti odgovornost za sebe, prehraniti se, baviti se papirologijom, a pritom biti i majstor u kući.

Tragičan život Tene Nemet Brankov
Dražen Kokorić 

To je sve došlo prerano. Mojim je prijateljicama to novitet i zanimljivo ih je promatrati sa strane, pomagati u rješavanju problema s kojima sam se ja borila kao sedamnaestogodišnjakinja. Ali uvijek treba njegovati dijete u sebi i opirati se odrastanju. Djeca imaju velike snove i sve je moguće kad si dijete pa odrastanje nije na mojom popisu stvari koje moram napraviti', 

Tena je svoj glumački debi ostvarila u kazališnoj predstavi 'Fine mrtve djevojke' u kojoj je, među ostalim, morala poljubiti kolegicu Natašu Janjić

'To je bila moja prva profesionalna predstava, pamtim to kao nezaboravnu vožnju u adrenalinskom parku. Uskočila sam u ulogu umjesto Ivane Roščić, imala sam 21 godinu i sve mi je djelovalo nestvarno, fanatički sam obožavala tu predstavu, gledala ju više puta kao i istoimeni film, a u tom trenutku činilo mi se kao da ostvarujem sve svoje snove! Poljubac s Natašom pamtim kao mjesto u predstavi gdje bi se odmarala i dobivala potporu i ohrabrenje od nje u iznimno stresnoj situaciji', prisjetila se.

Iako smatra da je odabrala pravu profesiju, priznaje da je u počecima glumačke karijere čula od mlađih kolega kako je određene uloge dobila 'preko veze'.

Tena Nemet Brankov glumila je u 'Kumovima'.
Zarko Basic/PIXSELL 

'Teško je, puno nas je, a posla nema previše, tako da to nikad nisam nikom uzela za zlo. Bilo je perioda kad ni ja nisam imala za kruh, tako je to u našem poslu', ističe zagrebačka glumica za 24sata.

Publiku je posebno zaintrigirala i njezina veza s glumcem Rokom Sikavicom, a Tena otkrila kako je u životu bila samo u vezama s glumcima.

Tragičan život Tene Nemet Brankov
Robert Gašpert, Arhiva Story 

'Imam tendenciju zaljubljivati se u glumce. Voljela bih prekinuti taj niz, ali možda mi je to usađeno jer sam dijete glumaca. Sve se to može riješiti dobrom psihoanalizom i dugom terapijom.'

Na pitanje o privatnom životu ne otkriva puno, no priznaje da se lako zaljubljuje. 'Zaljubljive sam prirode, vrlo su rijetki trenutci kada nisam zaljubljena', tajnovita je glumica.