Ona je bila za volanom auta u kojem je poginuo Dražen Petrović: Evo gdje je danas i kako izgleda njegova djevojka

Život joj je obilježila još jedna tragedija.

IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Prije 31 godinu dogodila se tragična nesreća u kojoj je život izgubila jedna od najvećih legendi hrvatske košarke i sporta općenito, Dražen Petrović. U trenutku smrti bilo mu je samo 28 godina i bio je na vrhuncu karijere.

Kobna nesreća dogodila se 7. lipnja 1993. na autocesti u blizini njemačkog grada Denkendorfa kad se crveni Golf kojim je upravljala Draženova djevojka Klara Szalantzy, manekenka i košarkašica, pri brzini od 160 kilometara na sat zabilo u Mercedesov tegljač.

IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia 

Dražen, koji je spavao na suvozačkom sjedalu, i nije bio vezan, ispao je iz automobila kroz vjetrobransko staklo i poginuo na mjestu. Klara je prošla s lakšim ozljedama, a treća osoba koja je bila s njima u automobilu, turska košarkašica i Klarina prijateljica Hilal Edebal se ni do danas nije oporavila od teških ozljeda mozga te je gotovo potpuno izgubila pamćenje.

Prema izvještaju njemačke policije, kamion je prešao u njihovu traku pokušavajući izbjeći sudar s drugim automobilom, vozač je izgubio kontrolu i kamion je prepriječio tri trake, a Golf u kojem je bio Petrović se zabio u njega. Klara je pokušala izbjeći kamion, ali to nije bilo moguće, te se prednji dio desnom prednjom stranom, onom na kojoj je sjedio Petrović, zabio u kamion.

Profimedia 

Klara je, navodno, prije nego što je stupila u vezu s Draženom, bila njegova velika obožavateljica te je nastojala stupiti u kontakt s njim preko njegovog menadžera. Kad je došla na jednu utakmicu uspjela ga je upoznati i par se brzo zbližio.

O njegovoj smrti Klara nikad nije javno govorila. Navodno je nekoliko puta posjetila njegov grob u Zagrebu i bila u kontaktu s njegovim bratom.

Tri godine nakon Draženove smrti, upoznala je njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa za kojeg se udala 2001., ali i njihov zajednički život je obilježila velika tragedija. Prvo dijete su dobila 2007., a drugo je, u osmom mjesecu trudnoće, izgubila 2010. Iste godine preminuo joj je i jedini brat Ladislav.