Bivša misica tijelo je dovela do savršenstva: Za Story otkriva kako, a progovorila je i o prijateljstvu s Ivom Todorić

Bivša Miss Universe Hrvatske Biljana Mančić za Story je pričala o brojnim novostima iz privatnog i poslovnog života.

Instagram

Uspješnu splitsku poduzetnicu Biljanu Mančić javnost je upoznala 2006. godine, kada je bila izabrana za Miss Universe Hrvatske. Upravo joj je titula jedne od najljepših Hrvatica otvorila brojna vrata, pa je tako Biljana danas i vlasnica poliklinike MakeOver u Splitu. Ipak, njezino viđenje izbora za ljepotu bitno se razlikuje sada u odnosu na ranije.

'Izbori ljepote su zadnjih godina, po mom mišljenju, izgubili svoju čar koju su nekada imali. Sjećam se kako bismo jedva čekali te izbore, a sada je to znatno drugačije. Nekada su bila dva glavna izbora koja su bila bitna i imala su svoju težinu. Danas je, nažalost, nemaju jer imate milijun izbora i ta kvantiteta je uništila kvalitetu koja je postojala ranije. Nekada je bio prestiž uopće biti dio izbora za Miss, a kamoli pobjediti. U Americi, i općenito van granica, to je i dalje cjenjenije nego kod nas. U moje vrijeme, jedna missica koja bi pobijedila na svjetskom izboru, imala je status skoro sličan statusu predsjednika u svojoj državi. Oni jako drže do toga i cijene žensku ljepotu. Kad sam postala misica, čak sam se upoznala i družila s predsjednikom Trumpom što smatram velikom privilegijom, posebno u tadašnje vrijeme! Tada mi je to mnogo značilo, dodatno zbog toga što mi je bio jedan od uzora u poslu', ispričala nam je i otkrila bi li svoju kćer podržala u namjeri da postane misica.

Jadran Babić 

'Svoju kćer ću podržati u svemu što ona želi i dati sve od sebe da joj olakšam i svojim iskustvom pomognem u svim važnim odlukama. Ako će to nekada biti njena želja, ja ću je svakako podržati, ali da bih je potakla na tu odluku - sada u ovoj situaciji, ne bih - baš zbog ranije navedenih razloga', priznala je. 

Biljana danas izgleda ljepše nego ikada, što je rezultat mukotrpnih treninga koje svakodnevno prakticira. Ispričala nam je više o svojoj rutini vježbanja, ali i tretmanima kojima se podvrgava.

'Moji treninzi su uistinu raznoliki. To su, uglavnom, klasični treninzi snage i hipertrofije jer nam je u cilju što bolje izgledati te biti što jači i funkcionalniji. Nakon toga napravim kardio trening u obliku hodanja na uzbrdici. Treniram 4-5 puta tjedno u prosjeku sat i pol do dva sata. Detaljnu organizaciju treninga ipak prepuštam svom treneru Andriji kojem vjerujem i koji me vodi godinama. Uistinu sam zadovoljna sobom. Kombinacijom treninga i tretmana sam postigla jako puno, došla sam do faze gdje sam iskreno zadovoljna svojim fizičkim izgledom, a i duhovno sam sretna i ispunjena što je moj glavni cilj. Upravo to želim i drugima jer mnogi me pitaju za savjet koji rado dam', započela je. 

'Fizička aktivnost je nešto što me ispunjava i nakon čega se osjećam puno bolje. Jutro započinjem s treningom, kako bi se pripremila za nadolazeći dan koji je uvijek jako aktivan. Isto tako, moram napomenuti da jako volim jesti te mi je fizička aktivnost potrebna da ostanem u formi. Uz treninge kombiniram i tretmane u poliklinici i salonu pa rezultati ne mogu izostati. Briga o sebi je jako važna, kako unutarnja tako i vanjska, jer na tijelo gledam kao na naš dom, koji trebamo voljeti i cijeniti te ga moramo napraviti što ugodnijim za život. Na kraju krajeva, ono je samo naše. Jako je važno voljeti samog sebe - kombinacija unutarnje i vanjske ljepote te njihova sinergija je nešto što ja živim! To ističem i u razgovorima s klijentima jer je to zapravo temelj osobnog zadovoljstva! Najvažnija je ljubav prema sebi jer smo na taj način automatski zadovoljniji i sretniji', dovršila je.

Biljanino najveće postignuće, izvan poduzetništva, svakako je njezina obitelj, posebno 12-godišnja kći Sara. Upravo joj je ona česta partnerica u treniranju, a zajedno odlaze i na satove plesa.

'Moja ljubav prema plesu traje još od moje 7. godine tako da je to uistinu nešto što traje od kada znam za sebe. Moja kći je aktivno dijete koje prvenstveno uživa u svim našim druženjima pa tako i u plesu, baš kao što i ja uživam u svakoj aktivnosti s njom. Pokušavamo sto češće doći do rođaka Vangela koji drži plesni klub ili kod mojih dragih prijateljica Marine i Tihe koje nam uvijek rado pokažu pokoji novi korak. Uglavnom plešemo urbane plesove, ali moja kćer me uči i ovim modernim Tik Tok plesovima, jer naravno - važno je ostati u trendu. Djeca uče kroz naš primjer i prvenstveno zbog toga radim na tome da budem najbolja verzija sebe, kako fizički tako i duhovno, emocionalno te mentalno. Svojim primjerom joj želim pokazati kako se treba odnositi prema sebi i prenijeti joj svoju ljubav prema životu', ispričala je. 

Kada nije s obitelji, Biljana vrijeme provodi s prijateljima, a jedna od njoj najbližih je svakako Iva Todorić, s kojom je često možemo sresti na različitim događanjima.

'Moja Iva je jedna od mojih najboljih prijateljica! Iskreno je volim, cijenim i poštujem - ukratko obožavam to predivno biće. Ona mi je poput sestre i zahvalna sam što je dio mog života. Iva je izvor ljubavi, jer je neizmjerno i bezuvjetno daje. Naša druženja ovise o tome gdje se nalazimo, ali su uvijek predivna. Volimo putovati zajedno, volimo kvalitetno iskoristiti vikende da se zabavimo… Volim doći kod nje u Zagreb gdje se osjećam kao dio njene obitelji koja je toliko harmonična, puna razumijevanja, ljubavi i svi su redom fenomenalni ljudi. Isto tako volim i kada ona dođe kod mene u Split jer je tada mogu malo razmaziti tretmanima u salonu i poliklinici budući da ona to uistinu zaslužuje! Obje volimo pjevati i plesati, volimo uživati u zivotu tako da je neizbježno da naša druženja uvijek budu lijepa, iskrena i vesela. Nas dvije smo travel buddy- gdje god idemo, idemo skupa'. ispričala nam je Mančić i dodala:

'Upoznale smo se na Vortex krstarenju kojeg Iva organizira za Anu Bučević već godinama. Tu smo kliknule na prvu i od tada smo nerazdvojne… Evo već šest godina je tako.. Spojila nas je ljubav prema životu i po tome smo jako slične. Obje smo vedre i vesele, kod nas nema teških tema i uvijek izvlačimo ono najbolje iz svega - samo pozitiva i u tome uživamo', zaključila je Biljana.