'Vrata kazališta su mi se zatvarala pred nosom': Naš glumac za vrijeme Karamarka ostao bez posla, ugašena mu i emisija

'Emisije su ugašene preko noći, a poslove u serijama ili u reklamama nisam mogao dobiti ni za lijek', ispričao je.

Davor Puklavec/ Pixsell

Glumac, glazbenik i redatelj, Miran Kurspahić, prisjetio se izazovnih trenutaka u karijeri. Tvrdi da mu je najteže bilo za vrijeme mandata bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

'Moj rad u kazalištu je privukao pozornost određenih političkih televizijskih emisija, koje su očito privukle pozornost određenih ljudi na vlasti. Tako mi se desilo da sam u vrijeme vladavine Karamarkovog HDZ-a zbog predstave Pad bio prilično proskribiran ili, drugim riječima, 'bila mi je zatvorena pipa'.

Miran Kurspahić

Vrata kazališta su mi se zatvarala pred nosom, emisije su ugašene preko noći, a poslove u serijama ili u reklamama nisam mogao dobiti ni za lijek. Egzistencijalno vrlo neugodna situacija, no u tom smislu nisam nikada popustio gas, nisam se nikada umjetnički kompromitirao, čak i pod cijenu prolongiranja te svoje proskribiranosti', ispričao je glumac za Hello.

Osvrnuo se i na upliv gay i queer kulture u umjetnosti.

Privatni album 

'Bavim se dramskom, glazbenom, likovnom umjetnošću i doista ne znam u kojem to segmentu koristim bilo kakve značajke takozvane gej umjetnosti, što god da to značilo. Čak mi ni queer estetika nije bliska. Neke od tema koje sam obrađivao u svojim predstavama doticale su se trans ideologija i tema vezanih uz LGBTQ zajednicu, no one su bile primarno vezane uz širu temu političke korektnosti i wokeizma. U čisto estetskom ili poetskom smislu doista nikada nisam imao gej elemente ili ih svjesno koristio', ispričao je Miran.