'Bilo je jasno kako nema šanse da uspijemo': Ivana Paradžiković doživjela nezgodu na putovanju, morala je riskirati sve

'Ne možeš posve kontrolirati život, moraš mu se prepustiti. I tada se, vjerujte mi događaju čudesne stvari! Život postane bolji nego što si ga ikad mogao zamisliti', poručila je.

Instagram

Ivana Paradžiković ne skriva koliko uživa u pustolovinama, a s obožavateljima na društvenim mrežama redovito dijeli detalje sa svojih putovanja. Nedavno se odlučila na planinarenje po Velebitu, a otkrila je da nije sve prošlo onako kako je zamislila.

'Velebitski planinarski put; prvi dan, prva lekcija: ne možeš posve kontrolirati zivot, moraš mu se prepustiti. Nije tu bilo puno filozofije. Ana je poslala kartu Velebitskog planinarskog puta u whatsapp grupu. Ni Anita ni ja nismo pitale ni kako ni zašto. Stiglo joj je dva istovjetna odgovora: može! Imamo šest dana krajem kolovoza. Toliko nam je potrebno da pređemo put od Zavizana do Paklenice. Sluzbeni VPP ima 22 kontrolne točke na kojoj se skupljaju žigovi na temelju kojih kasnije dobijete potvrdu HPSa. Nama nije bilo ni do žigova niti potvrde. Na Velebit smo išle zbog sebe. Da testitamo i resetiramo vlastite glave. Nakrcale smo opreme i hrane. Već prvi dan ćemo shvatiti: mnogo više nego što možemo nositi!', započela je pa nastavila:

'Šatori, karimati, kuhalo, plinske boce, tunjevine, ukiseljeni padajazi:) kao da idemo na piknik, a ne na više od stotinu km dug put na kojem smo mi mazge koje sve to tegle na leđima. Već nam je prvi dan, na najlakšoj dionici puta, Premuzicevoj stazi, bilo jasno kako nema šanse da uspijemo. Anita je već tada, to nam je tek kasnije priznala, plakala. Mislila je odustati, ali te su se bitke odvijale samo u njezinoj glavi. Međutim, toliko smo bile spore da smo morale mijenjati plan. Stigle smo do planinarskog doma Alan. Jedva. Dok smo s genijalnom ekipom iz Osijeka i Bjelovara pile Velebitsko i gledale zalazak sunca, skovale smo novi plan: rješavamo se 30% stvari, većinom hrane. Odlučile smo se povjeriti životu u ruke. Neka bude kako će biti. Morat ćemo se snalaziti putem. Ovisiti o sreći i neznancima. Kakav rizik i olakšanje istodobno! Prvi dan, Zavizan-Rossijevo skloniste- Alan; prva lekcija: ne možeš posve kontrolirati život, moraš mu se prepustiti. I tada se, vjerujte mi događaju čudesne stvari! Život postane bolji nego što si ga ikad mogao zamisliti!'

'Kraljica', 'Baš prekrasno', 'Što si sve dosad doživjela u svojim pustolovinama da bi mogla napisati knjigu o tome', 'Ma bravo! Ponekad kad ne ide po planu, ispadne najbolje', komentirali su obožavatelji.

Inače, Ivana se nedavno vratila s putovanja na Island, odakle je s pratiteljima dijelila niz fotografija i snimki. U videu je pokazala i kako izgleda bez šminke.

'Zlatni krug. Najturističkiji dio Islanda. Jurimo, stanemo, uslikamo, pičimo dalje dok nepregledna kolona ljudi čeka u redu da opali selfie. Usred tog ludila sine mi misao: pa ja ne želim to! Mijenjam plan. Reduciram popis. Idem na crnu plažu. Želim zapamtiti prizore i zvukove. Zažmiriti i slušati... Doživjeti Island i diviti mu se. O, kako dobru odluku sam donijela', napisala je uz snimku.

Uz to, nedavno je podijelila fotografije na kojima pozira u kupaćem kostimu, a mnoge je oduševila njezina vitka linija u 43. godini. Ipak, bivša urednica i voditeljica emisije 'Provjereno' jasno je dala do znanja da se više ne opterećuje fizičkim izgledom.

Više fotografija Ivane Paradžiković pogledajte u galeriji: