Ona je najimućnija glumica na svijetu: Način na koji je došla do bogatstva je nevjerojatan

Ne bi je se posramili ni najveći investitori.

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

S neto vrijednošću od 3 milijarde dolara u 2023. godini, Jami Gertz drži titulu najbogatije glumice na svijetu. Brojke na njezinu računu premašuju čak i slavne osobe poput Brada Pitta i Toma Cruisea, a tajna je u pametnom ulaganju u posao koji gotovo nikad ne propadne.

U svijetu medija i zabave, gdje se bogatstvo i slava često povezuju, Jami se ističe kao jedna od najfascinantnijih i najuspješnijih ličnosti. Prema web stranici 'Celebrity Net Worth', Jamieno bogatstvo procjenjuje se na osam milijardi dolara, pa nosi titulu najbogatije glumice na svijetu, što je postignuće koje je stavlja u sam vrh ne samo Hollywooda, već i svjetske financijske elite. Dok mnogi glumci uživaju u blistavim karijerama i medijskom uspjehu, Jami je primjer kako talent i pametna ulaganja mogu stvoriti nevjerojatno bogatstvo.

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Jami je rođen 28. listopada 1965. u Chicagu. Kao najmlađa od troje djece u obitelji, njezini roditelji, Sharon i Walter Gertz, postavili su visoke standarde u obrazovanju i radu. Jami je pohađala srednju školu Maine East, a zatim se upisala na Sveučilište New York, gdje je studirala dramu. Njezino odrastanje u konzervativnoj židovskoj obitelji oblikovalo je njezin karakter i društvene vrijednosti.

Jamina glumačka karijera započela je u dobi od 16 godina kada ju je otkrila nacionalna agencija za talente koju je sponzorirao poznati producent Norman Lear. Ova prilika dovela ju je do uloge Muffy Tepperman u CBS-ovoj seriji 'Square Pegs' (1982.-83.), u kojoj je glumila zajedno sa Sarah Jessicom Parker. Ubrzo nakon toga, njezine uloge u filmovima kao što su The Lost Boys i Less Than Zero učvrstile su njezin status u Hollywoodu. Osim toga, Jamie je bila dio popularnih serija kao što su 'Seinfeld', 'Moderna obitelj' i 'This Is Us'.

Iako je njezina glumačka karijera bila relativno uspješna, pravo bogatstvo dolazi od njezine poslovne oštroumnosti i ulaganja. U braku s milijarderom Tonyjem Resslerom, Jami je postavila temelje za impresivno financijsko carstvo. Njihov zajednički uspjeh započeo je kupnjom NBA momčadi Atlanta Hawksa 2015. godine za 720 milijuna dolara. Osim toga, Jamie posjeduje manjinski udio u MLB momčadi 'Milwaukee Brewers'.

Također je osnivačica JG&A, LLC, startup konzultantske tvrtke, te suosnivačica Henry Rosea, lifestyle brenda. Njezina sposobnost prepoznavanja prilika u svijetu ulaganja dovela je do nevjerojatnog financijskog uspjeha, a njenu poslovnu sposobnost često hvali i suprug, ističući njezin značajan doprinos njihovim poslovnim pothvatima.

USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia 

Jami i Tony u braku su od 1989. i imaju četvero djece: tri sina, Olivera, Nicolu i Thea te kćer Abigail. Njihov obiteljski život primjer je stabilnosti i zajedništva, što dodatno doprinosi njihovom ugledu kao društveno odgovornih i poznatih osoba.