Sad je jedna od naših najuspješnijih glumica, a nekad je jedva preživljavala: 'Ostala sam na cesti, sama, bez posla'

Bila je mlada, izgubljena i bez posla.

Robert Gašpert

Nagrađivana hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica Jelena Miholjević nedavno je proslavila 55. rođendan. Iza nje su brojne upečatljive uloge, a trenutno je gledamo u seriji Nove TV 'U dobru i zlu' kao domaćicu obitelji Srića Sanju Šimat.

Njezini roditelji su velikani našeg glumišta Lela Margetić i Boris Miholjević. Otac Boris prije nekoliko godina se samoinicijativno prijavio u dom za starije osobe, a svojedobno je i sam progovorio o bipolarnom poremećaju od kojeg boluje.

Story 

Iako je danas jedna od naših najuspješnijih glumica, jednom prilikom je progovorila o teškim trenucima nakon Akademije kada je u Hrvatskoj bio rat, a ona mlada, izgubljena i bez posla.

'Ostala sam na cesti, bez posla. Imala sam napadaje panike i depresije. Kopnjela sam. Kasnije sam se preselila kod mamine prijateljice', rekla je za Jutarnji list.

Marko Lukunic/PIXSELL 

Kao glumačko dijete Lele Margitić i Borisa Miholjevića, ljubav prema kazalištu dijeli i sa suprugom, devet godina mlađim kazališnim redateljem Darijem Harjačekom. Par se vjenčao 1. srpnja 2006. godine u Marči na livadi uz jezero, jelene i vatru te su jedan od najskladnijih i najdugovječnijih domaćih parova.

S Darijem je u ožujku 2010. godine dobila kćer Adu, koju je glumica rodila s 40 godina. Jelena iz veze s redateljem Hrvojem Hribarom ima i 24-godišnjeg sina Bartola, koji unatoč povremenim glumačkim izletima ipak nije nastavio majčinim i očevim stopama, nego je upisao studij politologije.