Gdje je danas Oliver Mlakar? Živi na selu, radi i u 90. godini, a evo što više nikad ne bi prihvatio

Sa suprugom Dunjom živi miran život.

Slavko Midzor/PIXSELL

Nesuđeni profesor francuskog i talijanskog jezika, Oliver Mlakar, bio je najpopularniji TV voditelj na prostoru cijele Jugoslavije, a njegov lik i glas vežemo uz emisije 'Kviskoteka', 'Male tajne velikih majstora kuhinje', 'Kolo sreće' i brojnih drugih.

Youtube / Screenshot 

Prvog dana srpnja proslavio je 89 godina, a profesionalno je aktivan i danas, nakon 55 godina karijere. Za sebe kaže kako nije klasičan penzioner jer nije 'zasjeo' uz televiziju i telenovele. Obavezno gleda Dnevnik i povremeno sportske prijenose. I dalje marljivo radi, ali i pomno bira kakve će projekte prihvatiti. Primjerice, već godinama vodi revije Aleksandre Dojčinović jer, kako kaže, s ljudima s kojima uspostavi poslovne ili prijateljske odnose, onda ih nastoji i održavati.

Kad čuje da je netko preminuo, posebice od njegovih kolega ili javnih ličnosti, zna se našaliti kako je on idući na redu. 

'Stotka mi je preblizu! Ja sam se fokusirao na 120!', rekao je za zadarskiportal. Istaknuo je da ne razmišlja o smrti. 

Slavko Midzor/PIXSELL 

'Ako razmišljam, onda pomislim kako to može biti i jako zgodno. Kad dugo živiš, umoriš se. Ne vidim problem u tome da jednog dana legnem i nestanem', ispričao je. Na televiziju više ne bi došao ni da mu netko ponudi dobar televizijski projekt i honorar. Smatra da je on svoj doprinos televiziji dao. Ostavio je veliki trag u novinarstvu i voditeljskom poslu. Kad je napunio godine koje su mu trebale za mirovinu, s HRT-a su ga odmah poslali doma. Bilo je to 2003., a neko vrijeme je vodio i emisije na drugim televizijama. 

Oliver danas živi miran život na selu pokraj Samobora i uživa sa suprugom Dunjom, s kojom je u braku dobio dvije kćeri - Mašu i Ivu. Maša je doktorica arheologije i živi u Velikoj Britaniji, a Iva je poduzetnica s adresom u Zagrebu.